AK Parti Çankırı'da ilçeler şekilleniyor

AK Parti Çankırı'da ilçeler şekilleniyor

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere sıkı hazırlanan AK Parti'de Çankırı'nın bazı ilçelerinde mevcut belediye başkanları koltuklarını korurken bazıları da görevlerini sonlandıracaklar...

AK Parti Çankırı Belediye başkan adayının kim olacağının yoğun olarak tartışıldığı şu günlerde Sözcü18 Haber Merkezi ilçe adaylarına yöneldi.

Edinilen bilgilere göre AK Partili ilçe belediye başkanlarından en şanslıları geride bıraktığımız 5 yıllık dönemde ortaya koydukları performansla Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ve Kurşunlu Belediye Başkanı Dt.Şakir Kaymak. Her iki ismin de Genel Merkez tarafından 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimde bir kez daha AK Parti'nin belediye başkan adayı olarak sahaya sürüleceği öğrenildi.

İLGİLİ HABER
Son dakika... AK Parti'de adaylık süresi uzatıldı - TIKLA

KIZILIRMAK BELEDİYE BAŞKANI BAYAR SOYSAL DA YERİNİ KORUYOR
Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal'ın da önümüzdeki seçimlere partisinin 'belediye başkan adayı' olarak gireceği yönünde. Kendisine ulaştığımız Soysal "Hizmete devam. Partimin de şahsımı tekrar aday göstereceğini düşünüyorum" dedi.

ATKARACALAR BELEDİYE BAŞKANI ALTUNTOP ADAY DEĞİL
Haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında AK Parti'nin bir önceki seçimde kazandığı Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop'un bu dönem aday olmayacağı da kesinleşti. 

KORGUN'DA HALİL ÖZ, 3 DÖNEMİ TAMAMLADI
AK Parti'de '3 dönem' kuralına takılan ilk isim Korgun Belediye Başkanı Halil Öz oldu. Başkan Öz bu yüzden yeniden aday değil. Kendisine ulaştığımız Belediye Başkanı Öz; "Çok güzel bir 15 yıl geçti. Köyden bu hale geldik. İlçemizi Kurşunlu yoluna doğru genişlettik. Hükümet Konağımız hizmete girdi. Organize sanayi halen faaliyette. Yaklaşık bin personel çalışıyor. Son olarak güneş paneli üretimi yapacak olan fabrika 30 bin m2'lik bir alanda çalışmalarını sürdürüyor. İki tesis daha üretim aşamasına geçme yolunda. Bayrağı gönül rahatlığı içerisinde teslim edeceğim" dedi.

Şu ana kadar AK Parti Korgun Belediye Başkanlığına aday müracaatında bulunan isimler ise; Kamil Akel (Gençlik Spor İlçe Müdürü), Hayati Güney (emekli astsubay), Abdullah Akkuş (emekli) ve Mehmet Ediuz (emekli imam) oldu.

ORTA'DA SON DURUM
AK Parti Orta ilçesinde haber yayına hazırlandığı saatlerde 5 aday müracaatı yapıldı. Sayının akşam 17.00'ye kadar 6'ya çıkması bekleniyor.

AK Parti İlçe Başkanı Halil Akpunar'dan aldığımız bilgiye göre; Ali Can Börekçi (esnaf), Ahmet Kaşkaya (halen il genel meclis üyesi), Ahmet Nafiz Tekin (Mal Müdürlüğü'nden emekli), Ömer Faruk Yarımkaya (TBMM'den emekli) ve Hanim Börekçi (İlçe Sosyal Yardımlaşma Müdürü) aday adaylığı müracaatında bulundular. Cemil Çuhadaroğlu'nun da bugün adaylık müracaatında bulunacağı öğrenilirken halen Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Bayram Yavuz Onay'ın da aday olduğu bildirildi.

orta-hanim-borekci-resim-111.jpg
Hatırlatacak olursak AK Parti'de belediye başkan aday adayları 18 Kasım Pazar günü temayül yoklamasına girecekler. Temayül yoklamasından çıkacak olan ilk 3 sıradaki isim Genel Merkez'de mülakata davet edilecek. Yapılan mülakat sonrası 'belediye başkan adayı' açıklanacak.

BAYRAMÖREN'DE SON DURUM
Bayramören'de AK Parti'de iki aday adayı var: İsmail Güngör ve Memiş Güney (emekli)

YAPRAKLI'DA SON DAKİKA
Yapraklı Belediye Başkanı Ali Hasekioğlu ile yaptığımız telefon görüşmesinde; "Şahsımla ilgili henüz bir karar vermedim. Müracaatlar da Kasım 16'ya uzatıldı. İnşallah o güne kadar başta İlçe Başkanımız olmak üzere yapacağım bazı ikili görüşmeler sonrasında adaylığım konusunda karar vereceğim" dedi.

Yapraklı Belediye Başkanlığı'na aday adayı olarak AK Parti'den bugüne kadar 3 isim müracaatta bulundu: Hasan Basri Avşar(eski başkan), Seher Civcar (belediye meclis üyesi), Muttalip Aydoğan (Telekom'da memur)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler