Ak Parti ile MHP anlaştı!

Ak Parti ile MHP anlaştı!

Erken seçim geliyor...

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçimlerin 29 Nisan 2014 yerine 27 Ekim 2013'te yapılması için tek maddelik Anayasa değişiklik teklifi hazırladıklarını söyledi.
 
Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılması için hazırladıkları tek maddelik Anayasa değişiklik teklifi hakkında bilgi verdi.
 
Bu konuyla ilgili olarak 30 Ağustos tarihinde Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile görüştüğünü belirten Vural, bu çerçevede Canikli'nin yarın 12.00'de CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile bir araya geleceğini kaydetti. Vural, yarın saat 15.00'de de Canikli, İnce ve kendisinin 3'lü olarak görüşeceğini söyledi.
 
Vural, tekliflerinin Anayasa'ya geçici bir madde konularak, seçim tarihinin 27 Ekim 2013 olmasını içerdiğini kaydederek, “Bu geçici bir düzenleme. Seçimler ondan sonra, yine 5 yılda bir yapılacak ve tarihi de 27 Ekim olacak” dedi.
 
“BDP ile görüşme olacak mı?” sorusuna Vural, “AKP isterse görüşebilir” yanıtını verdi.
 
Vural, teklifin 3 grubun ortak teklifi olarak verilebileceğini düşündüğünü söyledi.
 
“CHP'nin seçimlerin öne alınmasını kabul etmemesi durumunda ne olacağının” sorulması üzerine Vural, “Anamuhalefet Partisi olarak öne alınmasını ister herhalde. Yönetimi bir an önce devralmak ister, biz istiyoruz” diye konuştu.
 
Oktay Vural, dokunulmazlıkların Anayasa çerçevesinde kaldırılması konusunda partilerle bir görüşmelerinin olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler