AK Parti Ilgaz'da belediye başkan adayı göstermeyebilir!

AK Parti Ilgaz'da belediye başkan adayı göstermeyebilir!

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi henüz Çankırı ilçelerinde belediye başkan adayı göstermeyen AK Parti'de flaş gelişme...

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi gözler AK Parti'nin Çankırı ilçe belediye başkan adaylarını açıklamasına çevrilmişken gündeme düşen yeni siyasi gelişme büyük şaşkınlık yaratacağa benziyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, AK Parti Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde belediye başkan adayı göstermeyecek. AK Parti'nin aday göstermeme gerekçesinin arka planında Hakkı Yalçın'ın İYİ Parti'den belediye başkan adayı olarak açıklanmasının yattığı öğrenildi.

AK Parti Genel Merkezi'nin Çankırı ilçelerinde yaşanan gelişmeleri yakın takibe aldığı ve son olarak Ilgaz'da İYİ Parti'nin Hakkı Yalçın'ı belediye başkan adayı göstermesi ile birlikte MHP ve AKP oylarında önemli kaymaların yaşanacağı gözönüne alınarak aday göstermeme yönünde eğilimin ağırlık kazandığı bildirildi.

BAĞIMSIZ ADAY ÇIKAR MI?
Ilgaz'da mevcut siyasi duruma bakıldığında; AK Parti Genel Merkezi'nin Ilgaz'da olası aday çıkartmama durumu karşısında parti tabanında yaşanabilecek olası hamleler arasında bağımsız bir adayın çıkma ihtimali de uzak değil.

AK PARTİ'NİN ÇANKIRI'NIN 3 İLÇESİNDE DAHA ADAY ÇIKARTMAMA DURUMU VAR!
Öte yandan AK Parti'nin Ilgaz'da belediye başkan adayı çıkartmama arzusunun sadece bu ilçe ile sınırlı olmadığı da siyasi kulislerde konuşulmakta. AK Parti'nin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Çankırı'nın başta Bayramören olmak üzere, Eldivan ve Şabanözü'nde de belediye başkan adayı çıkartmayacağı yönündeki görüşler bugünlerde fazlasıyla dillendirilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler