AK Parti namaza gitti muhalefet madde çıkardı

AK Parti namaza gitti muhalefet madde çıkardı

AK Partililer Teravih namazına gidince Meclis Genel Kurulu’nda çoğunluğu sağlayan muhalefet, torba teklifi deldi.

CHP ve MHP’nin önergeleri kabul edilince, Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) daire başkanlarının atamalarında bakana yetki veren madde metinden çıkarıldı.
 
TERAVİYE GİTTİLER
Teklifin 73. maddesinin (y) bendinin 2. fıkrasındaki bu düzenlemenin görüşmeleri Teravih namazı saatine rastlayınca AK Partililerin önemli bir bölümü namaza gitti. Madde üzerinde CHP ve MHP’nin verdiği önergelerin görüşmeleri sırasında, AK Partililerin bir bölümü de kulis bahçesine çıkınca salonda muhalefet çoğunluğu oluştu. Maddenin metinden çıkarılmasını öngören önergeler salondaki 28 AK Partiliye karşılık 38 muhalefet milletvekilinin oylarıyla kabul edildi. Böylece madde metinden çıkarılmış oldu. Oylama sonucunda AK Partililerin morallerinin bozulduğu gözlendi.
 
CAZİBE MERKEZİ
Yine 73. maddede iktidarın kabul edilen bir önergesiyle de endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve organize sanayi bölgelerinin, cazibe merkezleri haline getirilmesi öngörüldü. Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedelleri bu bölgeler içerisinde indirimli olarak uygulanacak. Yapı denetimi hizmeti için yapı denetim kuruluşuna ödenecek hizmet bedeli, yapı denetimi hizmet sözleşmesinde belirtilecek. Bu bedel, yapı yaklaşık maliyetinin yüzde 1,5’inden az olamayacak. Hizmet bedeli oranı, yapım süresi iki yılı aşan iş için yıllık yüzde 5 arttırılacak ve yapım süresi iki yıldan daha az olan işler için yıllık yüzde 5 azaltılacak. Bu bedele, katma değer vergisi ile yapı denetim kuruluşu tarafından talep edilen, taşıyıcı sisteme ilişkin olmayan malzeme ve imalatlar konusunda yapı müteahhidince yaptırılacak olan laboratuvar deneylerinin masrafları dahil olmayacak. Yapı denetim kuruluşu, yapı sahibinden başka bir ad altında, ayrıca hiçbir bedel talebinde bulunamayacak. Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedeli, Endüstri Bölgeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde yer alan tüm yapılar için yüzde 75 indirimli uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler