AK Parti 'ses' değil 'gür ses' istiyor!

AK Parti 'ses' değil 'gür ses' istiyor!

MHP'nin 2011 seçim sloganı 'Ses ver Türkiye'. AK Parti 1. sıra adayı Av. İdris Şahin Kızılırmak'da vatandaştan 'gür ses' vermesini istedi.

12 Haziran'da yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için çalışmalarını yoğun olarak sürdüren siyasi partiler ve adaylar zaman zaman ilginç olayları da beraberinde taşıyorlar. Dün Kızılırmak ilçesinde AK Parti milletvekili adayı Avukat İdris Şahin de böylesi bir ilginçliğe imza attı.

Bildiğiniz gibi MHP'nin seçim sloganı "Ses ver Türkiye". AK Parti adayı Şahin sanki bu mesaja nazire yaparcasına Kızılırmaklılar'dan "Sıkıntılarınızı çözebilmemiz için sizden gür bir ses bekliyoruz” şeklinde cümle kurdu!

Anlayacağınız AK Parti vatandaştan "ses" değil "gür ses" (!) bekliyor...

İŞTE DÜN KIZILIRMAK'DA YAŞANANLAR

Çankırı Merkez'den uzun bir araç konvoyu eşliğinde ilçeye gelen AK Parti milletvekili adaylarını ilçe girişinde Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, AK Parti İlçe Başkanı Celal Yıldırım, İl Genel Meclis üyeleri Tuğrul Kaya ve Ali Doğan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu karşılandı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan AK Parti milletvekili adaylarına daha sonra bir koç kurban edildi.

kizilirmak-ak-resim-03.jpg

KIZILIRMAK'TAN GÜR BİR SES BEKLİYORUZ!

İlçe meydanında vatandaşlara seslenen Avukat İdris Şahin, Kızılırmaklılar'ın sorunları ve sıkıntılarını bildiklerini, çözümü içinde sabırsızlandıklarını söyledi. 12 Haziran sonrası güneşin Kızılırmak’da çok başka doğacağını vurgulayan Şahin, “Kızılırmak ve köylerinin şimdiye kadar eksik kalan tüm hizmetleri bir bir tamamlanacak. Herşeyden önemlisi şu iktidar Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını Kızılırmak’a yaptı. Koyunbaba ve Hamzalı baraj ihaleleri, hidroelektrik santral yapımıyla bu yatırımları gerçekleştirdi” dedi. 

Şahin, “Mecliste istediklerimizi daha iyi koparabilmek için, Kızılırmak’ın gecikmiş sorunlarının çözümü, çeltik fiyatı, pancar fiyatı için ve sizin için kamulaştırmadan toplulaştırmaya sıkıntılarınızı çözebilmemiz için sizden gür bir ses bekliyoruz” diye konuştu.

ak-kizilirmak-resim-04.jpg

FİLİZ: KIZILIRMAK AKIYOR AMA TÜRKLER BAKMIYOR:

Daha sonra tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde söz alan AT Parti Milletvekili adayı Hüseyin Filiz, “Otuz yıldır bazı ağabeylerim için oy isterken bana şunu diyordunuz. ‘Kardeşim sen Ankara’da ne yap et listeye gir. Biz de senin önüne kellemizi koyalım’ buyurun huzurunuza geldim. Ben de kendimi size emanet ediyorum. Yaklaşık elli yıldır Saffet Sakarya hariç Kızılırmak’ın bağrından hiç vekil çıkarttınız mı? İşte bugün fırsat günüdür” dedi.

Yıllardır hep söylenen “Kızılırmak akar Türkler bakar “deyiminin değiştiğini söyleyen Filiz, şimdi “Kızılırmak akıyor ama Türkler bakmıyor” diyerek, sadece Hamzalı ve Koyunbaba barajına 160 trilyon para aktarıldı. Bu barajların bitirilmesiyle Türkiye çapındaki çeltik üretiminin yüzde 15’ni karşılamaktan övündüğümüz üretim yüzde 30’lara çıkacak" dedi. 

Kızılırmak nehrine kurulacak barajların tamamlanmasının Ak Parti döneminde kendilerine nasip olacağını söyleyen Filiz; “Sadece Kızılırmak yayın balığıyla değil, sadece Kızılırmak badılarıyla değil, Kızılırmak’ta barajlar yapılacak. Kızılırmak coşacak. İnsanlarımız coşacak. Kızılırmak’ın bütün köy yolları olmak üzere, başta Sülüklü, Kızılırmak arasındaki yol güzergahı, Dedeköyü ve Bozkır'dan gelen virajlar da düzeltilerek, gelecekte çok daha standardı yüksek yol güzergahı yapmayı planlıyoruz” dedi.

ak-kizilirmak-resim-05.jpg

Kızılırmak’ta imalat sektörüne yönelik bir fabrika kurulduğu düşünüldüğünde, önce bunun alt yapısının oluşturulması gerektiğini belirten Filiz, “Bin kişilik, beş yüz kişilik bir fabrikayı buraya getirdiğiniz zaman Kızılırmak’ın nüfusu üçe beşe katlanır” dedi.

Sülüklü, Tüney bölgesinde Çankırı’ya da hitap edecek bir Organize Sanayi Bölgesi kurmayı planladıklarını söyleyen Hüseyin Filiz;  Korgun, Şabanözü, Çerkeş Organize Sanayi bölgelerinde yer kalmadığını söyledi. Filiz; “Öncelikle Çankırı ve Kızılırmak’ın faydalanabileceği bir Organize Sanayi Bölgesinin Tüney ‘de kurulması gerektiğini düşünüyorum. Kurulacak Organize Sanayi Bölgesine Ankara’dan sekiz veya on fabrika çekerek beşer yüz kişi çalıştırdığınız zaman Çankırı’nın nüfusunun 25 bin artacağını hesap edebiliyor musunuz? Biz Çankırı’yı küçülten olmayacağız. Projelerimizi saymakla bitiremeyiz. Biz proje adamıyız laf adamı değiliz” diyerek sözlerini tamamladı.

ak-kizilirmak-resim-06.jpg

MUHTARLARLA TOPLANTI

Daha sonra AK Parti seçim bürosuna geçen milletvekili adayları Şahin ve Filiz, burada toplanan vatandaşlar ve köy muhtarlarının sorunlarını dinleyerek çözümü noktasında gerekenlerin yapılacağını söylediler.

Kızılırmak Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ziraat Odası ve işyerlerini ziyaret eden milletvekili adaylar, Tımarlı ve Alagöz köylerine giderek köylülerle sohbet ettiler.

Kızılırmak ilçesindeki seçim turuna Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar ve Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı katılarak destek verdi. AK Parti İl Teşkilatı ve milletvekili adayları Şahin ve Filiz bugün Çankırı Merkez'de seçim çalışmalarını sürdürecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler