AK Partide 3 döneme 152. Madde formülü

AK Parti'de 3 döneme 152. Madde formülü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti tüzüğüyle ilgili olarak Sabah gazetesinin sorularını yanıtladı.

AK Parti tüzüğünün mimarı Hayati Yazıcı 'üç dönem şartı'yla ilgili formül verdi. Yazıcı, "Her uzun metinde sınırlamaları çözecek anahtar düzenlemeler vardır. Türkiye'nin ihtiyacı olması durumunda 152'nci madde anahtar olabilir" dedi.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti tüzüğüyle ilgili olarak Sabah gazetesinin sorularını yanıtladı. İşte o sorular ve cevapları:
 
"BAŞBAKAN'A RAĞMEN BİR DÜZENLEME OLMAZ"
AK Parti tüzüğünde bir değişiklik olur mu?
 
Yazan kişi benim. Başbakanımızın bu konuda hassasiyeti var. Ona rağmen farklı bir düzenleme olmaz. Ama adaylık şartlarına ilişkin maddede birden fazla fıkra vardı. Biri "Merkez yoklaması usulüyle aday gösterilip seçilen kişi, bir daha aynı yöntemle aday gösterilemez" fıkrasıydı. Yani ön seçim yaparak aday gösterilebiliyordu. Diğer fıkra ise üç dönem şartıyla ilgiliydi. 2003'te merkez yoklaması fıkrasını kaldırdık. Üç dönem şartını da tartıştık ama "Daha 15 yıl var" denildi. Tüzüğü iyi biliyorsun ihtiyaç doğarsa ne olur derseniz… Her uzun metinde sınırlamaları çözecek anahtar düzenlemeler vardır. Burada da 152'nci madde anahtar olabilir.
 
"AK PARTİ'DE ÇATLAMA OLMAZ"
Köşk seçimleri sırasında AK Parti'de kırılma yaşanır mı?
 
Bizde kırılma olmaz. Çatlama hiç olmaz.
 
YETKİ VE GÖREV DEVRİ
152. madde ne diyor?
 
Parti organ veya makamları, kanunun devrine olur vermedikleri dışında kalan bütün konulardaki yetki ve görevlerini, belirleyeceği esas ve usuller çerçevesinde geçici veya sürekli olarak alt kademe organ veya makamlarına devredebilir. Yetkili organ veya makamın, alt bir organ veya makama görev vermiş olması, o görevi yapmak için gerekli olan yetkinin de devri anlamına gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler