AK Parti'de aday adayı sıkıntısı!

AK Parti'de aday adayı sıkıntısı!

AK Parti Çankırı aday adaylarında beklenen patlama ne hikmetse yaşanmıyor!

AK Parti Çankırı milletvekili aday adayları sayısında sıkıntı yaşanıyor. 2007 seçimlerinde 20'yi bulan aday aday sayısı bu seçimlerde hayli düşük sayıda kalacağa benziyor.

7 Mart'ta başlayan aday adaylığı müracaatına karşın bugün itibariyle henüz partiden aday adaylığı müracaatında bulunmuş isim yok.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre bazı isimlerin 15 Mart tarihini beklediği bilinirken, sıcak saatlerde iş insanı Hüseyin Filiz'in adaylık için müracaatta bulunacağı öğrenildi.

ADAY OLACAK DENİLEN İSİMLER ORTADA YOK!
Aylar öncesinden AK Parti Çankırı milletvekiili adayları arasında gösterilen Çevre ve Orman Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya'nın "İstanbul'dan aday adayı olabilirim" dediği, Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Mustafa Karaman'ın adaylıktan vazgeçtiği, RTÜK eski Başkanı Zahit Akman'ın Çankırı ile ilgili bir düşüncesinin olmadığı ve RTÜK üyeliğinden bugün saat 17.00'ye kadar istifa etmediği gelen ilk bilgiler arasında.

22. Dönem Çankırı milletvekillerinden Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in Başbakan Erdoğan tarafından İstanbul'da yeni bir göreve getirilmesiyle adaylık süreci içerisine giremeyeceği öğrenilirken, Tevfik Akbak'ın da "son güne kadar bekleyeceğim" açıklamasının güncelliğini yitirmediğini de gözönüne aldığımızda, AK Parti Çankırı milletvekili aday adayları olarak karşımıza bugün itibariyle 4 isim çıkıyor.

Başta iki milletvekili Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu ile, il başkanlığı görevinden istifa eden ve bugün de Çankırı Barosu Başkanlığından istifa ettiği öğrenilen Av. İdris Şahin ve sıcak saatlerde aday adaylığı müracaatında bulunacak olan iş insanı Hüseyin Filiz'in dahil olduğu 4 aday adayı var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler