AK Partide Gökçek rahatsızlığı!

AK Parti'de Gökçek rahatsızlığı!

Melih Gökçek'le ilgili spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Altındağ’ın AK Partili Belediye Başkanı Veysel Tiryaki için, “Kalbime sorarsanız, Veysel Tiryaki artık buralara dar geliyor, başka güzel güzel, büyük büyük şeyler de olsun diyorum ama en iyisini Allah bilir” demesi kulisleri hareketlendirdi. Gökçek’in dört dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan AK Parti kaynaklarının, ‘bayrak yarışı’ ve ‘yenilenme’ vurgusu yapması dikkat çekti.
 
29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerin öncesinde kulislerde, Bülent Arınç’ın yanı sıra, dönemin Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin’in Gökçek’in yeniden aday gösterilmesine karşı oldukları sıkça konuşulmuştu. AK Parti’nin büyükşehirlerdeki adayları belli olurken Ankara adayı bir türlü netleşmemiş, Gökçek’in adaylığı ancak ocak ayı başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.
 
‘Bayrak yarışı’
Radikal gazetesinin haberine göre; AK Parti kaynakları, Bülent Arınç’ın Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile ilgili ‘yoruma açık’ sözlerini değerlendirirken, Genel Merkez ‘son sözü’ söylemeden Gökçek’in ‘adaymış gibi’ davranmasından duyulan rahatsızlığı ifade ettiler. ‘Millete hizmet etmenin bir bayrak yarışı olduğunun’ altını çizen AK Parti kaynakları, Gökçek’in dört dönemdir büyükşehir belediye başkanı olduğunu hatırlatırken, “AK Parti’nin tüzüğüne göre bir milletvekili en fazla 3 dönem aday olabiliyor. Tabii ki, tüzükteki bu madde Sayın Melih Gökçek’in aday gösterilmesine engel değil. Ancak bu (3 dönem kuralı) ‘yenilenmeye’ bakış açısını gösterir” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler