Ak Partide şike çatlağı

Ak Parti'de "şike" çatlağı

Tayyar, "Yasayı referanduma götürelim" dedi ve ekledi: "Eğer geçerse istifa ederim"

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderilen şike yasasına ilişkin yeni bir teklifte bulundu. Tayyar, "Yasayı referanduma götürelim" dedi ve ekledi: "Eğer geçerse istifa ederim."
 
Şamil Tayyar, Futbolda Şike Operasyonu'nda gözaltına alınıp tutuklananların serbest kalmasını sağlayacak olan şike yasasındaki değişikliğin Meclis'ten geçmesine karşı çıkmıştı. Yasa değişikliğinin Meclis'ten geçerek Cumhurbaşkanı'na sunulması üzerine Tayyar, Cumhurbaşkanı Gül'e bir mektup yazarak değişikliğin yürürlüğe girmesi halinde ortaya çıkacak olumsuzlukları bildirmişti.
 
PERŞEMBE GÜNÜ KOMİSYONDA
TBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda "şike yasası" olarak adlandırılan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye gönderilen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa’yı 8 Aralık Perşembe günü saat 18.00’de görüşecek.
 
Adalet Komisyonu, şike cezalarında indirim öngören ve Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye iade edilen yasanın komisyonlarına havale edilmesinin ardından gündemini belirledi.
 
Komisyon, yasayı 8 Aralık Perşembe günü saat 18.00’de görüşecek.

"Yasayı aynen Köşk'e göndermekten yanayız"

AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, partisinin grubunun şike yasasında cezaları düşüren düzenlemeye ilişkin görüşünün değişmediğini ifade ederek, aynen Köşk’e gönderilmesi kanaatinde olduklarını söyledi.

Canikli ayrıca, TBMM’deki mutabakata sadık kalacaklarını ifade ederken, "Bu kanatimizi değiştirecek bir gelişme yoktur. Cumhurbaşkanımız Anayasal hakkını kullanmıştır. Takdir Sayın Cumhurbaşkanı'nındır. Bizim grup olarak görüşümüz aynıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceği yönünde bir beklentimiz yoktur" dedi.

Canikli, CHP ve MHP'nin de görüşlerinin değişmediğinin yaptığı görüşmelerle teyid ettiğini belirtirken, bir soru üzerine yasanın bütçe görüşmelerinin arasında Genel Kurul'da gündeme alınabileceğini de söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler