AK Partiden 81 ilde başkanlık seferberliği

AK Parti'den 81 ilde başkanlık seferberliği

AK Parti'nin anayasa profesörleri ve akademisyenler 'krallık' eleştirileri yöneltilen Başkanlık sistemini seçmene anlatacak.

AK Parti, 81 ilde 3 ay sürecek konferanslarla yüzde 42 düzeyindeki desteğin artırılması hedefleniyor.

AK Parti, Başkanlık sistemini vatandaşlara anlatmak için seferberlik başlatıyor. Partinin Anayasa profesörleri ve akademisyenler Başkanlık sisteminin 'krallık' ya da 'padişahlık' olmadığını seçmenlere izah edecek. 81 ilde 3 ay sürecek konferanslarla  yüzde 42'lerde kalan Başkanlık sistemine kamuoyu desteğinin arttırılması hedefleniyor.
 
TWİTTER KAMPANYASI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında cuma günü 4 saat süren Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) önemli kararlar alındı. Edinilen bilgilere göre, Başkanlık sistemine göre Anayasa metni hazırlayan AK Parti, halka sistemin inceliklerini anlatarak kamuoyu oluşturacak. AR-GE Başkanı Süleyman Soylu'nun liderliğinde yürütülecek çalışma çerçevesinde Başkanlık Sistemi konferansları düzenlenecek. Partinin belirleyeceği akademisyenler, Anayasa hukukçuları il il gezip, vatandaşı kafasındaki Başkanlık sistemi sorularına açıklık getirecek.
 
Konferanslarda AK Parti Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Mustafa Şentop, AK Parti MKYK üyesi Osman Can'ın sunumları çerçevesinde sistem anlatılacak. Ayrıca kurulacak internet sitelerinin yanı sıra sosyal medya facebok ve twitter üzerinden Türkiye'de yaşayan vatandaşlara kazandıracağı haklar dile getirilecek. Başkanlık sisteminin krallık olmadığı "Obama Büyükelçi bile atayamıyor. Ama Türkiye'de Başbakan üçlü kararnameyle büyükelçi atayabiliyor" mesajları verilecek. Konferanslar 81 ilde 3 ay sürecek. Halkın en çok merak ettiği konulara açıklık getirilmesinin ardından Başkanlık sistemine vatandaşların desteğini ölçmek amacıyla  anket yapılması planlanıyor.
 
ABD BÜYÜKELÇİSİ'NE TEPKİ
 
MYK'da ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardione'nin Türkiye'de devam eden Ergenekon, Balyoz gibi davalara ilişkin açıklamaları bir kez daha gündeme geldi. Büyükelçi'ye tepki veren AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'e Erdoğan'ın destek verdiği edinilen bilgiler arasında. Ricciardione'nin daha önce de uluslar arası basın kuruluşlarında görevli bir grup gazeteciyle yaptığı toplantı masaya yatırıldı. 111 sayfalık Basın Özgürlüğü Krizi isimli kitap ve 'Gazetecilerin Hapsedildiği ve Muhalefetin Suç Sayıldığı Karanlık Günler' alt başlığının işlendiği toplantıya ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardione'nin ev sahipliği yapmasının rahatsızlığı dile getirildi. (BUGÜN)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler