AK Partiden ajan açıklaması

AK Parti'den ajan açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ajan iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda ortaya çıkan dinleme skandalına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, "AK Parti kurucuları arasında, AK Partililer arasında İran ajanları var, İran onları dinliyormuş vs. kısmı koca bir yalandan ibaret." dedi.
 
AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek demokratikleşme paketi değerlendirme toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bekir Bozdağ'a dinleme skandalı soruldu. Bozdağ, şunları söyledi:
 
"Tabi bu haberin bir kısmı doğru, ama bir kısmı doğru değil. O da şu: Doğru olan kısmı şu, bundan yaklaşık 1 sene önce Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda böyle bir dinleme hadisesi nedeniyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu ve tahkikat devam ediyor. Esasında tahkikatın kapsamında neler var neler yok onu tam detaylı olarak bilme imkanımız yok, ama bu ismi geçen kişilerin AK Parti kurucusu olduğuna ilişkin kısmı külliyen yalandır, böyle bir şey söz konusu değildir. Bununla ilgili tahkikat devam ediyor. Zaten şikayetçi olan YTB başkanıdır, bu konuda gerekli olan tahkikatın yapılmasıyla sorumluların tespiti ve cezalandırılması talebiyle de soruşturma devam ediyor. Soruşturma da gizli, şu ana kadar savcılık tarafından yapılmış bir açıklama yok, ancak kurumdan aldığımız, daha önce sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde bunun AK Parti ile AK Parti kurucuları ile hiçbir ilgi ve alakasının bulunmadığının altını çizmek isterim."
 
Bozdağ, iddialara ilişkin İran bağlantısının sorulması üzerine ise "O kısmını bilemiyorum, şu anda dosyada ne var onu bilmiyorum, ama 'AK Parti kurucuları arasında, AK Partililer arasında İran ajanları var, İran onları dinliyormuş' vs. kısmı koca bir yalandan ibaret." şeklinde konuştu.
 
Türkiye gazetesi bugünkü manşetinde AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan ve parti içinde kritik görevler üstlenen iki kadının, yerleştirdikleri 'böcek'lerle Başbakanlıktaki daire başkanlıklarını dinleyip, İran için istihbarat topladığını iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler