AK Partili başkan Ejder Yağızer gözaltına alındı

AK Partili başkan Ejder Yağızer gözaltına alındı

Van'ın Başkale ilçesi AK Parti İlçe Başkanı Yağızer, uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı.

Başkale'de dün yapılan operasyonla ilgili Van Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.
 
BİR KİŞİ 40 GÜNDÜR REHİN TUTULUYORDU
Uyuşturucu kaçakçılığından kaynaklanan anlaşmazlık sonucu 150 kilo eroin veya 2 milyon lira karşılığında 1 kişinin 40 gündür Başkale İlçesine bağlı bir köyde rehin tutulduğu bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Operasyon sonrasında, ismi açıklanmayan köyde rehin tutulan kişi kurtarıldı. 
 
AK PARTİLİ BAŞKAN İLE 10 KİŞİ GÖZALTINDA
Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında operasyon, Van Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Başkale ilçesinde, uyuşturucu kaçakçılığı, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haraç, tehdit, işkence ve darp eylemlerine karıştıkları iddiasıyla aralarında AK Parti İlçe Başkanı Ejder Yağızer'in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
 
BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTIĞI ÖĞRENİLDİ
Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 3 ruhsatsız av tüfeği, 1 ruhsatsız 9 mm. çapında tabanca, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildiği kaydedildi. Gözaltına alınlar arasında bulunan AK Parti ilçe Başkanı Ejder Yağızer'in bir önceki dönemde Başkale Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler