AK Partili başkana geyik avı cezası

AK Partili başkana 'geyik avı' cezası

Antalya'nın turistik beldesi Belek Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Mecek'in, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde kaçak geyik avı yaptığı ve gözaltına alındığı iddia edildi.

İhbar üzerine Başkan Mecek ve üç arkadaşının bulunduğu otomobili durduran jandarma, otomobilde yaralı bir yavru geyik ve ruhsatlı 3 av tüfeği buldu. 
 
Yaralı geyiği tedavi için Antalya'ya götürdüklerini savunan 4 kişiye toplam 18 bin 996 TL para cezası kesildi, tüfeklerine de el konuldu. Başkan Yusuf Mecek ise olayın kendisiyle hiç bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.
 
Çivril İlçesi Akdağ, Ortatepe yangın gözetleme kulesinde görevli orman muhafaza memuru, dün saat 21.00 sıralarında 4 kişilik bir grubun kaçak avlandığı ihbarında bulundu. Bu kişileri takibe alan jandarma, 07 BLK 07 plakalı otomobili Kavakalanı Köyü yakınlarında durdurdu. Araç içinde yaralı bir kızıl geyik yavrusu ile ruhsatlı üç av tüfeği bulundu. 
 
Bunun üzerine otomobildeki İsmail Giliğ (39), Muhittin Korkmaz (53), Ramazan Zorbaz (36) ve Yusuf Mecek (47) gözaltına alındı. 
 
Şüphelilerden Yusuf Mecek'in, Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Beldesi Belediye Başkanı olduğu belirlendi.
 
"Yaralı bulduk" dediler
Gözaltına alınan dört kişi ilk ifadelerinde, Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nden geldiklerini ve Dinar'a gitmek istediklerini, ancak ormanda yollarını kaybettiklerini belirterek av yapmadıklarını iddia etti. 
 
Araçtaki geyik yavrusunu yolda yarılı bulduklarını ve Antalya'ya dönünce tedavi ettirmek için yanlarına aldıklarını savunan dört kişi, otomobilde bulunan tüfeklerin ruhsatlı olduğunu ve sürekli araçta olduğunu söyledi.
 
Aralarında Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Mecek'in de bulunduğu dört kişiye kacak avlandıkları gerekçesiyle toplam 18 bin 996 TL ceza kesildi, üç av tüfeğine de el konuldu.
 
Otomobilde ele geçirilen yavru kızıl geyik ise tedavisinin yapılması için Denizli Orman ve Su işleri Müdürlüğü'ne teslim edildi.
 
Başkan Mecek yalanladı
Konuyla ilgili açıklama yapan Belek Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Mecek, kendisinin kaçak geyik avladığı yönündeki haberleri basından okuduğunu söyledi. İddiaların asılsız olduğunu öne süren Başkan Mecek, şöyle dedi:
 
"Basında yer alan haberleri üzgünlük ve şaşkınlık içerisinde okumaktayım. Her şeyden önce bir hayvan sever ve hayvan dostu belediye başkanı olarak, ismimin bu tarz haberlerde sırf siyaset aracı olsun diye kullanılmasına üzülmekteyim. Bahsi geçen haberin şahsımla herhangi bir ilgisinin söz konusu olması mümkün değildir. Gazeteci arkadaşlarımızın bu haberleri yaparken biraz daha araştırmacı, tarafsız ve bağımsız olmasını temenni ediyorum."
 
Yavru geyik öldü
Kaçak av yaptıkları iddia edilen Antalya'nın Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek ve 3 arkadaşının otomobilinde bulunan yaralı yavu kızılgeyiğin, tedavi için Denizli'ye getirildiği sırada yolda öldüğü bildirildi. Kaçarken yaralandığı belirtilen yavru geyiğin, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından gömüleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler