Ak Partili belediye başkanına gözaltı

Ak Partili belediye başkanına gözaltı

Kandıra'nın AK Partili Belediye Başkanı gözaltına alındı.

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Cengiz Kan, usulsüzlük iddiaları nedeniyle müfettiş incelemesi ardından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulması üzerine gözaltına alındı.

İFADE VERMEYE ÇAĞRILDI
Bir süreden bu yana belediyede inceleme yapan müfettişlerin usulsüzlükler belirlediği ve hakkında belediye meclis üyelerinin de şikayetçi olduğu Başkan Cengiz Kan ile ilgili incelemeler tamamlandıktan sonra Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bir süreden bu yana ifade vermeye çağırılan Cengiz Kan, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden gelen bir ekip tarafından gözaltına alınarak ifade için İzmit'e getirildi. Cengiz Kan'ın yanı sıra bazı ihalelerle ilgili olarak en az 5 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Belediye Başkanı Cengiz Kan'ın polis eşliğinde götürülürken kendisini telefonla arayanlara, "Polis arkadaşlar belediye meclis üyelerinin hazırladığı denetim raporundaki ihalelerle ilgili ifademe başvurmak üzere Kandıra'ya gelerek beni aldı. Şu anda Kaşkaldere'de bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne gidiyorum. Bir şey çıkacağına inanmıyorum. İfademi verdikten sonra her şeyin ortaya çıkacağına inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler