AK Partinin 12. kuruluş yıldönümü

AK Parti'nin 12. kuruluş yıldönümü

İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, partisinin 12. kuruluş yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

"14 Ağustos 2001 tarihinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kurucu arkadaşlarının “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek başlattığı siyasi mücadelede 12 yılın yaklaşık 11 yılını iktidarda olmak üzere geride bıraktık. AK Parti dünya demokrasi tarihinde eşine az rastlanmış bir başarıyla kuruluşundan 14 ay gibi kısa bir süre sonra güçlü bir halk desteği ile iktidara geldi. Türkiye siyasetinde ezberi bozan, kaybolan siyasi imajı tekrar inşa eden ve millet egemenliği üzerindeki her türlü vesayeti ortadan kaldıran partimiz dünya siyasetinde , ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik yapısında ve Çankırı’mızın vizyonunda çok büyük gelişmelere imza atılmıştır.
 
Türkiye'miz uygulamaya konulan basiretli kararlarla ekonomide sağlam adımlarla ilerlemeye devam ederken ekonomik büyüme ve milli gelirimizin yükselme trendi istikrarlı bir şekilde sürmektedir. Hizmet alanında da 2001 yılından bu yana bir çok devasa projeler gerçekleştirilmiş bir çok projede planlanıp gerçekleştirilme yolunda çalışılmaktadır. Ülkemiz bölünmüş kara yoları ile bezenmiş, hızlı tren hayata geçirilmiş hava ulaşımı yolcu taşımacılığındaki payını her geçen gün yükseltmektedir. Eğitimde ve sağlık alanındaki gelişmeler ülke insanımızın hepsinin takdirini kazanmış olup; Tarım ve hayvancılıkla ilgili destekler ise cumhuriyet döneminin en üst seviyesine ulaşmıştır. Diklenmeden dik durma stratejisi ile dış politikada da karar verici konuma geçilmiş özellikle karışıklıkların süre geldiği orta doğuda olaylara müdahil olma konusunda çaba ve gayretlerini sürdüre gelmektedir
 
Siyasette önceki dönemlere göre kadın ve gençliğe büyük değer verilmiş, karar mekanizmalarında kadın ve genç sayısı artırılarak onların gücü de siyasete katılmıştır. Demokrasi, adalet, kalkınma, insan hakları, sivilleşme, özgürlük, anayasa çalışmaları noktasında büyük mesafeler kat edilmiştir. Sistem ve siyaset normalleşmiştir. Siyasete kaybettiği itibar yeniden kazandırılmıştır. 10 yıllık iktidarımızda planlananın çok üstünde hizmetler gerçekleştirilmiş; saymakla bitirilemeyecek oranda, her alanda farklı, büyük projeler yapılmış ve uygulanmış; Türkiye adeta lider ülke konumuna gelmiştir.
 
Bu bakımdan iktidara geldiğinden beri gerçek vaat ve icraatlarıyla 'İlklerin ve enlerin partisi' olmayı başarmıştır. AK Parti, dünyadaki en kurumsal teşkilatlanma yapısı olan partilerden biridir. Özellikle kadın teşkilatı en güçlü olan ve kadın üyesi en fazla olan bir partidir. Ayrıca gençliği geleceğin yönetimine hazırlayan, motive eden en güçlü partidir. Teşkilat eğitim programları uygulamasıyla kadrolarını zinde tutmaya gayret eden örnek bir partidir. Siyaset Akademisi adıyla başlattığı eğitim çalışmalarıyla toplumun her kesimine rehber olmaktadır. Parti ana kademelerinin yanı sıra, beldelerden Genel Merkeze kadar, Kadın ve Gençlik Kollarında düzenli olarak kongre yaparak yöneticilerini seçen ilk ve tek partidir
 
Tüm bu dış politika ve ekonomik gelişmelerin yanında siyasal ve demokratikleşme alanında da büyük gelişmeler kaydedilmiş ülke yönetimi vesayetten kurtulmuş Avrupa Birliği uyum süreci de esas alınarak demokratikleşme alanında çok büyük mesafeler alınmış. Çözüm süreci işletilmeye başlanarak terör eylemlerinin durması sağlanmış ve bu iç barışın sürekli olması için gerekli girişimler devam etmektedir.
 
12. yılını kutlayan AK Parti'mizin 11 yıllık iktidarı döneminde Çankırı’mızda da büyük gelişmeler olmuş duble yolumuz bitmiş üniversitemizle hızlı bir gelişme seyri ile hayata geçmiş, az gelişmiş illeri kalkındırma adına uygulanan teşviklerden ilimiz azami derecede yaralandırılarak özel sektör eliyle yurt çapında büyüklüğü olan yatırımların ilimizde gerçekleştirilmesi sağlanmış, Kamu ile ilgili Ilgaz tüneli, Koyunbaba, Hamzalı ve Akhasan gibi devasa baraj ve sulama tesisi hayata geçirilmekte bunun yanında irili ufaklı birçok gölet ve sulama tesisi de hizmete sunulmuş bulunmaktadır. İl ve ilçelerimizde ihtiyaca göre birçok kamu binası yapılmış ve birçoğunun da yapımı devam etmektedir. Eğitimle ilgili birçok yenileme yatırımı ise kısa bir süre içinde neticelendirilmeye çalışılmaktadır. Sosyal devlet kavramı doğrultusunda çeşitli politikalar uygulanarak yoksulumuz gözetilmiş, işsizimize geçici veya sürekli iş imkanları sunulmaya çalışılmış ve bu konudaki çabalarımız halen devam etmektedir.
 
Değerli hemşerilerim,
 
Muhafazakar Demokrat bir parti olarak siyasi hayatına başlayan AK Parti kuruluşundan bu yana gerçekten ezberleri bozmuş, demokrasi, insan hakları, barış süreci gibi sosyal alanlarda ülkemize Avrupa standardında ivme kazandırmış, dünyanın ekonomik anlamda çok sıkıntılı günler geçirdiği dönemlerde aldığı istikrar tedbirler ile bunu vatandaşımıza hissettirmeden atlatmış, insan adaklı siyaseti ile vatandaşımızın gönlünde yer etmiş güçlü bir siyasi aktör olarak siyasi hayatımızda yer almıştır. Bizler de bu güçlü vizyona sahip AK Parti'nin Çankırı temsilcileri olmaktan gurur duyuyor; ”Durmak yok yola devam” sloganı ile nice 12. yıllara diyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
 
Salim ÇİVİTCİOĞLU
 
AK PARTİ ÇANKIRI İL BAŞKANI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler