Ak Partinin 2014 rotasını çizdi

Ak Parti'nin 2014 rotasını çizdi

Hürriyet yazarı Taha Akyol, Ak Parti'nin 2014 senaryosunu ve Cumhurbaşkanı'nın görev süresi tartışmalarını değerlendirdi

Taha Akyol, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresiyle ilgili tartışmalara Arınç'ın bugün yaptığı açıklama ile nokta koyduğunu, 2014-2015 projeksiyonu ile birlikte açıkladı.

ERDOĞAN 3 DÖNEM SÖZÜNDE DURACAK
Habertürk'te Akşam Raporu programına katılan Taha Akyol, Başbakan Erdoğan'ın 3 dönem sözünde duracağını belirtirken partinin ileri gelenleri için de son dönem olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANI'NIN YETKİLERİNİ ARTIRMAK KOLAY DEĞİL
Erdoğan'ın karizmasının partisinin de üstünde olduğunu ve köşke çıkması halinde yetkilerinin fazla olmasını istemesinin doğal olduğunu söyleyen Akyol, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin anayasa tarafından belirlendiğine dikkat çekti. Akyol, Cumhurbaşkanı yetkilerini artırmanın bugün için çok kolay olmadığını belirtirken "Kendi partisi yetki artırımına bütünüyle evet dese dahi böyle bir şey mümkün olmaz" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞU AN İÇİN FANTEZİ
Başbakan Erdoğan'ın 'başkanlık sistemi tartışılsın' dediğini ve başkanlığı aklından geçirdiğini dile getiren Akyol, seçim sonuçlarının bunun mümkün olmayacağını gösterdiğini dile getirdi. Akyol, AK Parti içindeki hukukçu vekillerin çoğunun da başkanlık sisteminden yana olmadığını, gizli oylama nedeniyle böyle bir yetki artırımının çıkmasının kolay olmayacağını savundu. Akyol, başkanlık sisteminin Türkiye için şuanda bir fanteziden ibaret olduğunu savundu.

ARINÇ GEÇİCİ BAŞBAKAN OLACAK
Akyol, 2014 yılı için, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na çıkacağı, Gül'ün de bir sonraki seçimde genel başkan olarak seçimlere gireceği, bir yıllık ara dönemde de başbakanlık görevini Arınç'ın yürüteceği senaryosunun başlangıç itibarıyla bugün doğrulandığını savundu.

2015 yılında Genel Seçim olduğunu hatırlatan Akyol, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2014 yılında olduğunu, Abdullah Gül hariç Erdoğan ve arkadaşlarının da bu son seçimi yaptıklarını belirterek "Tek bir kişinin seçime katılma durumu var o da Abdullah Gül'dür. Başbakanlığa yakışan kişi de Bülent Arınç'tır." dedi.

AK PARTİ DAĞILMAZ ÇÜNKÜ..
Taha Akyol, Başbakanlık için ismi geçen Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın başbakanlık ihtimallerini de değerlendirdi ve şu tespitlerede bulundu: "Ak parti'de liderlikle ilgili yapılan anketlerin partiyi etkileyeceğini sanmıyorum. Davutoğlu, kendisiyle programlar yaptım. Saygı duyduğum önemli bir bilim adamı ama siyaset bugünden yarına yapılan bir iş değil." dedi. Akyol, AK Parti'nin dağılacağına ilişkin iddiaların gerçekçi olmadığını belirtirken Anavatan'ı dağıtan Demirel gibi bir siyasetçinin bugün için bulunmadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler