AK Parti'nin adaylık takvimi belli oldu

AK Parti'nin adaylık takvimi belli oldu

Adaylık başvurularında ilk sırada yer alması beklenen AK Parti milletvekili adaylığı için hazırlanan başvuru takvimini AK Parti sözcüsü Beşir Atalay açıkladı.

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay 2015 genel seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Adaylık başvurularında ilk sırada yer alması beklenen AK Parti milletvekili adaylığı için başvuru takvimini belirledi.

ADAYLIK BAŞVURU BEDELLERİ
AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK), 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenlerin müracaatlarını 11-20 Şubat arasında alma kararı verirken, erkek aday adaylarından 5 bin, kadın aday adaylarından ise 2 bin 500 lira başvuru ücreti alınacak. Engelli adaylardan ise başvuru bedeli alınmayacak.

Beşir Atalay'ın açıklamaları şöyle:

"Parti adayların seçim ve sıralamasında merkez yoklmasını esas aldık bununla 11 Şubat 2015'te aday aday başvuruları başlayacak 10 gün sürecek il teşkilatı ya da merkeze başvurularını yapabilirler. Biz daha önce bir ilke kararı aldık 5. olağan kongremizde yönetici seçilenler aday adayı olamayacak olurlarsa istifa ederlerse aday listesine giremeyecekler.

Bunu daha önce açıklamıştık aday olmak için istifa etmesinler. Belediye başkanı, il genel meclisi üyeleri istifa etmesinler bunlar aday listesine giremeyecekler. Seçime doğru giderken bunların açık olarak ifade edilmesinde fayda var. Erkek adaylardan 5 bin lira kadın adaylardan 2 bin 500 lira alınacak engellilerden bu aidat alınmayacak.

Bu aday adaylarının başvurularının bitmesinden sonra 28 Şubat 1 Mart tarihleri arasında teşkilat temayül yoklaması yapılacak. 6 Mart tarihinden itibaren genel merkezde komisyon çalışmaları ve mülakatlar yapılacak."

BU AÇIKLAMALAR IŞIĞINDA ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI
İRFAN DİNÇ'İN ADAY ADAYI OLABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Beşir Atalay'ın bugün yaptığı açıklamalar ışığında, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili aday adaylığı müracaatı yapabilme ihtimali ortadan kalktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler