AK Partiye roketli saldırı - İZLE

AK Parti'ye roketli saldırı - İZLE

AK Parti Merkezi'ne lav silahlı silahlı saldırı yapıldı.

Söğütözü Semti'nde bulunan AK Parti Genel Merkezi'ne saat 20.45 sıralarında lav silahlı saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Genel başkanlık makamının bulunduğu 8'inci kat ile 7'nci kat arasındaki bölüme isabet ettiği iddia edilen lav mermisinin derin bir çukur açtığı ve bu katlardaki bazı camların kırıldığı belirtildi. Olaydan kısa bir süre sonra bina çevresini kuşatan polis, güvenlik kordonu oluşturdu. Çevrede kuş uçurtmayan polis, binaya kimseyi yaklaştırmadı. Bazı üst düzey partililerin genel merkeze gelip, bilgi aldıkları ifade edildi. Polis, roket mermisinin nereden atıldığını belirlemek için bölgede geniş kapsamlı araştırma yapıyor.
 
Öte yandan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yaptığı açıklamada patlamanın lav silahından çıkan mühimmatla gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi. 
 
ROKETATAR ATILDI İDDİASI
Adalet Bakanlığı önündeki patlamayla eş zamanlı olarak AK Parti Genel Merkezi önünde de patlama meydana geldi. 
 
Bakan Ergin, Bakanlıktaki saldırıyı bir kişinin elinde bulunan 2 el bombasını atarak gerçekliştirdiğini söyledi.
 
Bakan Ergin şunları söyledi:
 
"Ben bu hadiseyi lanetliyorum. Bu eylemle ilgili olarak şiddet ve terör aciz ve korkakların sığındığı bir yöntem. Ülkemizde de şiddetin sonu olduğunu herkes görecek. Hükümetimiz çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir. 
 
Korkak eylemlerle saklanarak yapılan eylemlerle bir yere varılamayacağını belirtiyorum.
 
AK Parti Genel Merkezi'ne Lav silahıyla bir mühimmat atılmıştır. Ses bombası değil, parça tesirli bir bomba çalışmalar devam ediyor.
 
Türkiye önemli bir zaman dönemi içinden geçiyor. Bu tip girişimlere karşı bizim çalışmalarımız hazırlıklı. Sabote girişimleri bekliyorduk. Doğru bildiğimiz istikamette kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Bir takım bulgular var ama şu anda açıklayamıyorum."
 
BİR PATLAMA DA ADALET BAKANLIĞI'NDA
Saat 21.00 sularında Adalet Bakanlığı'nın ziyaretçi girişindeki güvenlik noktasının hemen arkasındaki bölgeye parça tesirli 2 el bombası atıldı. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlama sırasında biri özel kalemde görevli eşini almaya gelen bir vatandaş olmak üzere 2 kişi yaralandı.
 
video

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler