AK Saray para dağıtıldığını itiraf etti

AK Saray para dağıtıldığını itiraf etti

Sözcü gazetesinin gündeme getirdiği "Ak Saray para dağıtıyor" haberi Cumhurbaşkanlığı tarafından da doğrulandı.

Milletvekili seçimine günler kala Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından bazı illerde vatandaşlara gönderildiği belirtilen ve PTT şubeleri tarafından “hak sahiplerine” yapılan ödemelerin “seçim amaçlı” olduğu CHP ve MHP milletvekilleri tarafından öne sürülmüş, söz konusu belgeye SÖZCÜ gazetesi ulaşmıştı.

Belgenin birinci bölümünde kişinin adı, soyadı yer alırken, ikinci bölümde işlem sıra numarası bulunuyordu. Ayrıca ödeme yapılan kişinin vatandaşlık numarası da belirtilmişti.

“ÖDEME VAR AMA ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN DEĞİL”
MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz ile CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın bazı vatandaşlara PTT tarafından Cumhurbaşkanlığı Ödemesi adı altında ödemeler yapıldığını iddia etmeleri üzerine Cumhurbaşkanlığı’ndan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada ödemelerin örtülü ödenekle ilgisinin olmadığı belirtildi. Cüzi miktarlarda, 600 kadar vatandaşa yapılan yardıma farklı anlamlar yüklenmemesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, sınırlı sayıda vatandaşa yapıldığı belirtilen yardımların bazı muhalefet milletvekilleri ve medya tarafından çarpıtıldığı savunuldu. Açıklamada, “Örtülü ödenekle hiçbir alakası bulunmayan söz konusu yardımlar, 2008′den bu yana Cumhurbaşkanlığı bütçesinde ‘Eğitim, Sağlık, Yiyecek ve Hane Halkına Yapılan Diğer Transferler’ başlığıyla yer almakta olan harcama kaleminden yapılmaktadır. 2015 yılı itibarıyla valiliklerden gelen bilgiler doğrultusunda toplam 600 vatandaşımıza yardım ulaştırılmıştır.

Yaşlı, engelli, dul, yetim ve şehit yakınlarından oluşan ihtiyaç sahiplerine yapılmış olan cüzi miktardaki bu nakdi yardımlara farklı anlamlar yüklenmeye kalkışılması, akıl ve izanla bağdaşmadığı gibi muhtaç vatandaşlarımızı incitmekte, toplumsal dayanışma duygusunu da zedelemektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler