'AK Şehit' timleri yolda

'AK Şehit' timleri yolda

Asker cenazelerinde yükselen “isyan” AKP Hükümeti’ni zor durumda bıraktı.

TARAF'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre; Asker yakınlarının isyanının nedenlerini araştırılması konusunda talimat veren AKP, şimdi de cenaze timleri oluşturulmasına karar verdi. AKP teşkilatları aracılığı ile oluşturulacak cenaze timleri, asker cenazelerinde vatan-millet sloganları atarak, tepkilerin yükselmesini engelleyecekler.

AKP, asker cenazelerinde yükselen tepkileri bastırmak için ilginç bir yöntem buldu. Algı operasyon ekibinin bulduğu formüle göre, ülkü ocaklarına rakip olarak oluşturulan Osmanlı Ocakları’ndan cenaze timleri oluşturulacak. AKP’nin gençlik kolları üyelerinden oluşacak timler, şehit cenazelerinde görev alacaklar. Asker cenazesinin namazının kılınacağı camiye önceden gidecek olan timler, gruplar halinde topluluğun içine dağılacaklar.

PKK ALEYHİNE SLOGAN ATACAKLAR

Cenaze timleri, namazdan önce ve namazdan sonra sürekli vatan millet sloganları atacak. Sık sık tekbir getirecek olan tim, hükümete yönelik tepkilerin oluşması halinde ise, asker yakınları olarak vatandaşları susturacaklar. Bunun dışında, tepkinin HDP ve PKK’ya yönelmesi için, PKK ve HDP aleyhine sık sık slogan atılacak. Hatta, tepkilerin HDP’ye yönelmesi içinde özel sloganlar belirlendi. Her grubun bir ekip başı olacak. Sloganlar da bu ekip başının yönlendirmesi ile atılacak. Gelişi güzel ve düzeni bozacak hareketler kaçınılalacak.

TEPKİLERİN BÜYÜMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

1 Kasım’da erken seçim kararı alan AKP, seçimler öncesinde şehit cenazelerindeki tepkilerin daha da artmasından endişe ediyor. Bu nedenle, parti teşkilatlarından cenaze törenlerine çok fazla katılım olması kararlaştırıldı. Plana göre, şehit cenazelerine AKP üyeleri erken saatlerde giderek cami avlularına dolduracak. Askert yakınlarının dışında cezanelere çok fazla katılım olmasının önüne geçilecek. Bu yöntemle, AKP’ye yönelik tepkilerin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler