AKAM Başkanı son anket verilerini açıkladı

AKAM Başkanı son anket verilerini açıkladı

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz, Twitter'dan son anket verilerini paylaştı. Piar'ın yaptığı araştırmaya göre; seçimde MHP barajın altında kalırken, İYİ Parti ve HDP barajı aşıyor.

16 Nisan referandumu sonrası şirketini kapatacağını açıklayan Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz sosyal medya kanalı Twitter'dan partilerle ilgili son araştırmayı paylaştı.

Son ankete göre;

Kararsızlar dağıtıldığında Meclis'e 4 parti giriyor. MHP barajın altında kalıyor.

İYİ Parti ve HDP'nin de barajı geçmesiyle, AK Parti 600 sandalyeli Meclis'te 275 milletvekili çıkararak çoğunluğu kaybediyor.

AK Parti ve Mhp nin ittifak yapması halinde hangi partiye oy verirsiniz sorusuna secmenin 45.2 si ''oyumu ittifaktan yana kullanırım'' diyor.

AK Parti-MHP ittifakı 45.2 ye göre 290 mv, hayır bloğundaki partiler ise 310 milletvekilliği kazanıyor.

anket-01.jpg

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura Erdoğan ile CHP adayı kalabiliyor. Meral Akşener de potada. Suriye politikasına destek 39.1 iken, Afrin operasyonuna 70.8 oranında destek görülüyor.

anket-02.jpg

"OHAL olmadan da FETÖ ile mücadele edilir'' diyenler çoğunlukta. Her 3 kişiden 2 si OHALin , ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini düşünüyor.

anket-03.jpg

Her 5 kişiden sadece 1 i yargıya güveniyor. Halkın % 82.9 u medyaya güvenmiyor.

anket-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler