Akhisar Belediyespor: 1 - Beşiktaş: 1

Akhisar Belediyespor: 1 - Beşiktaş: 1

Beşiktaş şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Akhisar Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Kartal şampiyonluk yolunda hayati 2 puan bıraktı.

Spor Toto Süper Lig'de 31. haftanın kapanış maçında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, geçen hafta Gaziantepspor ile oynadıkları karşılaşmanın ilk 11'ini değiştirmedi. Slaven Bilic, geçen hafta 1-1 berabere biten Gaziantepspor maçının ilk 11'ini Akhisar Belediyespor karşısında da sahaya sürdü. Siyah-beyazlı takımda kaleci Cenk Gönen, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Kerim Frei, Cenk Tosun ile Opare karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.  

PFDK tarafından bir maç ceza alan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos müsabakayı stattaki localardan birinde takip etti. Ege temsilcisinde son oynanan Gençlerbirliği maçından farklı olarak Custodio ve Vaz Te'nin yerine Kadir Keleş ile Scapolan ilk 11'de forma giydi.

Şampiyonluk yolunda kader maçına çıkan Kara Kartal mücadeleye tutuk başladı. Maçın henüz başında Motta'nın büyük hatasını Güray değerlendiremedi. Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra Akhisar Belediyespor golü buldu. Bir dönem Beşiktaş forması giyen Mehmet Akyüz Bilal'ın müthiş ortasında güzel bir kafa vuruşuyla Günay'ı avladı. İlk yarıda duran toplar dışında Akhisar kalesinde tehlike yaratamayan Kartal, 45+2'de büyük tehlike atlattı. Savunmanın arkasına  sarkan Mehmet Akyüz, topa vurmakta geç kalında Tolgay araya girdi ve farkın ikiye çıkmasını engellledi. Ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya Bilic radikal bir değişikle başladı. Mustafa Pektemek'i alarak forveti ikileyen Hırvat teknik adam, oyundan çıkardığı Serdar Kurtuluş'un yerine Olcay Şahan'ı savunmanın sağına çekti. Bu değişikle hareketlenen Kartal 54. dakikada golü buldu. Sosa'nın kullandığı kornere iyi yükselen Demba Ba bu sezon 18. golünü Akhisar ağlarına gönderdi. Beraberliği bulduktan sonra siyah beyazlılar galibiyet golü için tüm hatlarıyla yüklendi! Savunmada büyük boşluklar bırakan Beşiktaş önünde Akhisar final paslarında etkili olamadı.

Uzatma anlarında Beşiktaş'ın büyük baskısı skoru değiştirmedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler