Akhisarın başarısı tez olur

"Akhisar'ın başarısı tez olur"

Bank Asya 1.Lig’in lideri Akhisar Belediyespor Spor Toto Süper Lig’e yükselmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyor.

Bank Asya 1.Lig’in lideri Akhisar Belediyespor Spor Toto Süper Lig’e yükselmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyor. 160 Bin nüfusa sahip Ege’nin Spor Toto Süper Lig’de tek temsilcisi olma hakkını elde eden Akhisar halkı bu coşkuyu doyasıya yaşıyor. Spor kenti olan Akhisar’ın bu başarısının tesadüf olmadığını vurgulayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; Akhisar’ın başarsının Türk Futbolu adına bir tez çalışması olabileceğini iddia etti.

Başarı öyküsünü paylaşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Bu şampiyonluk coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Aslında önümüzde daha ciddi sorumluluklar bindi, inşallah bunları karşılayacağız. İnşallah Süper Lig’de kalıcı olmak istiyoruz. Bunu sadece futbol ile sınırlandırmak istemiyoruz, bu kenti bir spor kenti haline getirmek istiyoruz, büyün gayretimiz de bu yöndedir. Hep söylediğimiz bir şey var; Akhisar Spor kültürü olan bir kenttir, bizim başarımız da buna bağlı olarak gelmiştir. Biz Akhisar’ın kazançları ve birikimleri üzerinde bir şeyler yaptık. Bu birikimleri çok önemsiyoruz. Akhisar çok köklü bir kenttir. Bu başarıyı yadsımamak ve şaşırmamak lazım. Sadece öyle zannediyorum ki bu başarı bize ait bir başarı varsa bu birikimin farkına varmamızdır. Bu birikimi farkına varınca başarı geldi, hayırlısı olsun. Bu başarı her anlamda tartışılacak bir başarıdır. Bu çok sıcak bir hikayedir, inşallah ülke bunu çok tartışacak, hatta akademik çevreler de bunu tartışacağından eminim. Ben önce Akhisar’ımıza sonra, Ege bölgemize ve ülkemize hayırlısı olsun.
 
akhisar-saha-resim-02.jpg
 
17 Mayıs Perşembe günü de bu başarımızı Stadyumda saat 18.00 de yapacağımız kupa töreni ile taçlandıracağız. Bütün Akhisar halkı ile bu başarıyı paylaşacağız, bu coşkuyu yaşamak lazım, tüm kent bunu hak ediyor, bir sezon boyunca taraftarımız bu işin cefasını çekti şimdi de bir günlük sefasını çeksinler” dedi.
 
Akhisar’ın yine arkasında Akhisar halkının olduğun belirten Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak “Süper Lig’e çıkmak bizim açımızdan büyük bir olay, burada sadece spor kulübünün değil kentin de Süper Lig’e çıkması demektir. Biz burada bir bütünlük gösterdik ve 160 Bin nüfusa sahip tüm şehir arkamızda durdu. Geçmişte Türkiye’nin değişik yerlerinde ilçe takımları Süper Lig’e çıktı ama bizim başarı öykümüz çok farklıdır. Belediye Başkanlığı olarak Akhisarspor yönetim kuruluna gerekli desteği sağladık. Burada herkes kendi üzerine düşen görevi yaptı. Akhisar’ın arkasında yine Akhisar var, tüm Akhisarlıların desteği vardır.
 
akhisar-saha-resim-04.jpg
 
Bazı kişi ve kuruluşlar diyor ki belediye spor kulübünden elini ayağını çeksin, bugün birkaç kulüp haricinde belediyenin desteği olmadıktan sonra hiçbir başarıya ulaşabilecek takım yoktur. Belediyeler spor kulüplerinin en büyük destekçileridir. Belediyenin içinde olmadığı hiçbir sportif faaliyetler başarıya ulaşamaz. Mutlaka futbol kulüpleri olacak, ancak belediye desteği olmadan olmuyor, en yakın örneği Manisa, belediye desteği olmadan tutunamadı. Bu konudaki belediyenin desteklerini eleştirenleri haksız buluyorum. Basketbol takımımız iki yıldır İkinci Lig’de Beko Basketbol Lig’i için Play-Off oynuyor. Güreş, okçuluk, taekwondo gibi sporun her alanında aktif olmaya çalışıyoruz. Belediyenin spor kulüplerinden elinin ayağının kesilmesi bence Anadolu takımlarına kötülük yapılmasıdır. Belediyenin olmadığı bir futbol kulübünün başarılı olması mümkün değildir. Biz belediye olarak sadece futbol kulübümüze direk maddi veya manevi desteğimiz söz konusu değildir. Belediye olarak şehrin değerleri sivil toplum örgütleri ve iş adamları ile futbol kulübü arasında bir köprü oluyoruz. Yoksa biz Akhisar Belediyespor futbol kulübüne yüzde 100 sponsoru ve destekçisi ekonomik anlamda değiliz. Buradaki başarı hikayesi Türk Futbolu adına bir tez çalışması olduğuna inanıyorum” dedi.
 
Fotoğraflarda, Akhisar'da yapılacak olan yeni stadın üç boyutlu çalışmalarını görüyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler