Akil insanlara bir şey olursa...

"Akil insanlara bir şey olursa..."

Mehmet Ai Şahin'den Bahçeli'nin İzmir mitingindeki sözlerine sert cevap!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ’çözüm süreci’nde devreye giren Akil İnsanlar heyetlerindekilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterildiğini iddia etti. Şahin, "Mitingde ’Vur de vuralım, öl de ölelim’ deniliyor. Kimi vurmak, kimi öldürmek için talimat vereceksiniz. Akil insanları hedef gösterdiniz. Akil insanların başına bir hal gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli’dir. Militanlarına akil insanları hedef göstermiştir" dedi.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 8’inci Bölge Toplantısı Şanlıurfa’da düzenlendi. El Ruha Otel’de yapılan toplantıya; Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, hükümetin çalışmalarını anlattı ve hükümet olarak güzel bir gelecek için çalıştıklarını söyledi. TBMM 23 Nisan’da olağanüstü toplanacağını ifade eden Şahin, "İçinden geçtiğimiz bu süreçte 23 Nisan 1920’de bu topraklarda hakim olan o ruh birlik ve beraberlik heyecanına hepimizin ihtiyacı var. Bu yılki kutlama törenleri bir kavgaya, bir sataşmaya meydan bırakmamalıdır. Türkiye’nin en önemli sorunu olan terörün bitmesini sağlayacak ruha, kardeşliğe, dostluğa ihtiyacımız var" dedi. 
 
1925 yılında İsmet İnönü’nün talihsiz bir konuşma yaptığını ve bu sözlerin bahane edilerek terör estirildiğini iddia eden Şahin şöyle konuştu:
 
"Cumhuriyet gömleğini giydiğimizde ilk düğmesini yanlış iliklediler. AK Parti o düğmenin çözümlerini başlattı ve yeniden kardeşçe iliklemeye başladı. Şimdi yeniden o ruhu tüm ülkeye yayacağız. Farklılıklarımız var, birbirimizin değerlerine saygı göstereceğiz ve birlikte yaşayacağız. Bu anlayışla birinci meclis açıldı. 1925’te ise bir hata yapıldı. İsmet İnönü 2 yıl sonra talihsiz bir konuşma yaparak; ’Vazifemiz Türk vatanı içerisinde bulunanları Türk vatandaşı yapmaktır. Bu milletin efendisi Türk’tür. Türk olmayanların tek bir işi vardır o da hizmetçiliktir’ dedi. Bu sorunlar o zaman başladı. Hiçbir gerekçe kanın ve terörün nedeni olmaz. Kimse bir şeyleri bahane ederek bu ülkede terör estiremez."
 
’SORUNLARI SİLAHLA ÇÖZEN BİR ÜLKE YOKTUR’
Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmeler de yapan Mehmet Ali Şahin, "Bazıları bu sürecin bitmesini silahla mücadele edilmesini istiyor. Biz 30 yıldır silahla mücadele ettik de ne oldu? Binlerce şehit verdik. Bu böyle mi devam etmeli? Askerlik çağına gelen evlatların annelerinde bir hüzün var. Bu hep böylemi devam etmeli? Diğer ülkeler buna benzer sorunu nasıl çözdülerse biz de böyle çözeceğiz. Temasla, siyasetle çözeceğiz. Sorunları silahla çözen bir ülke yoktur, biz de konuşarak çözeceğiz. Silahlar bırakılacak, terör unsurları sınır dışına çıkacak" diye konuştu.
 
’AKİL İNSANLARA BİR ŞEY OLURSA SORUMLUSU BAHÇELİ’DİR’
MHP tarafından İzmir’de düzenlenen mitingde ’Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganlarının atıldığını, Devlet Bahçeli’nin de akil insanları kast ederek; ’63 aklı karışık bu sesten ürkmelidir’ dediğini hatırlatan Mehmet Ali Şahin şöyle devam etti:
 
"Kan akarken bölünmeyen ülke, kan durunca nasıl bölünecek. Bunu iddia eden bir siyasi parti İzmir’de de aynı şeyleri söyledi. Türkiye’nin bölünme riski neresi; Antalya mı, İzmir mi, Bursa mı bölünecek, o nedenle mi oradasınız. Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde bölüneceğini söylüyor. Ben buradan Devlet Bahçeliye bir çağrıda bulunuyorum. Bölünmeyi iddia ettiğiniz yerlerde gelin, bu bölgede konuşun. Diyarbakır da, Van da, Hakkari de konuşun. Bu bölgeleri Bahçeli kafasından silmiş. AK Parti 81 ilde var ve halkıyla bir olan bir parti olarak bu ülkeyi kimseye böldürmeyecektir. Bu ülkenin teminatı AK Partidir. Mitingde; ’Vur de vuralım öl de ölelim’ deniliyor. Kimi vurmak, kimi öldürmek için talimat vereceksiniz. Akil insanları hedef gösterdiniz. Akil insanların başına bir hal gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli’dir. Militanlarına akil insanları hedef göstermiştir. Hemen cevap verecekler, biz onları kastetmedik diye. Peki kimi vuracaksınız, kimi öldüreceksiniz? Kürt vatandaşlarını mı öldüreceksiniz? Terör örgütüyle mücadele edecek devletin kendisidir, polisimiz, askerdir. Adınız ’Devlet’ diye kendinizi devlet mi zannediyorsunuz. Bu ülkede bir tane devlet vardır oda Türkiye Cumhuriyetidir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler