Akmandan icraatin içinden (!)

Akman'dan "icraatin içinden" (!)

2. sıra adayı milletvekili adayı işadamı Hüseyin Filiz'in son açıklamalarını çürütme amacıyla basın bülteni yayınladı.

Ak Parti'de sular durulmuyor... 2. sıra milletvekili adayı işadamı Hüseyin Filiz'in seçim gezilerinde sıkça dile getirdiği "Onlar başarılı olsaydık biz listelerde olmazdık" (!) açıklamalarının basına yansımasıyla birlikte gelişen olayların sonunun nereye varacağı bilinmezken, milletvekili Dr. Nurettin Akman "icraatin içinden" benzeri bir basın bülteni yayınlayarak "gerçekleştirdikleri icraatleri" döktü.

Milletvekili Dr. Akman'ın basın bülteni şöyle:

12 HAZİRAN 2011 GENEL SEÇİMLERİ YAKLAŞIRKEN
ÇANKIRIMIZDA YAPILANLAR VE YAPILACAK OLAN PROJELER

Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ın bu konudaki açıklamaları:

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri ile ülkemiz yeni bir döneme girmektedir. Siyasetçiler açısından ise önemli olan şahıslardan ziyade seçildikleri İl’e götürülen devlet hizmetleridir. Bu anlamda bugüne kadar ilimize ve ilçelerimize getirilen hizmetlere vesile olanlara ve emeği geçenlere şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek isterim.

“İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN” ilkesi ile yola çıkan, hizmetlerinin temeline insanı koyan partimiz ve hükümetlerimiz ülkemizde büyük bir değişimi gerçekleştirmiştir. Bu sağlanan istikrar ve güvenin sonucudur. Tarihe not düşmek ve zihinlerde kalması açısından bu çerçevede ÇANKIRI İl Merkezimizde hükümetimizce ve belediyemizce gerçekleşen ve gerçekleşecek olan önemli yatırımları şöylece sıralayabiliriz.

FAALİYETE GEÇECEK OLANLAR
- Çankırı Makas Fabrikası
- Alışveriş Merkezi
- Otogar
- TOKİ tarafından yapılan 384 adet sosyal konut
- Katı Atık Projesi
- 1 adet Spor Salonu ve Anaokulu (faaliyete geçti)
- Küçük Sanayi Sitesi
- ÇANKIRI İçme suyu İsale Hattı, Kale altı ve Hıdırlıkdaki 5000’er tonluk Su Depoları

İHALESİ YAPILIP İNŞAATI DEVAM EDEN PROJELER
- 280 Konut Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ tarafından Damlanca Mevkiinde yapılıyor
- Üniversite Kampüsünde yer alan binalar alt yapısı ile birlikte ( 55 Milyon TL )
- ÇANKIRI Şehir içi geçişi ( 12 Milyon TL İhale bedeli )
- Adliye Sarayı

İHALE SAFHASINDA OLAN PROJELER
- İl Emniyet Müdürlüğü Binası (07 Haziran 2011’de ihalesi yapılacak)
- 100 Yataklı Devlet Hastanesi (15 Milyon TL İhale bedeli)
- 30 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ek Binası ( 3 Milyon TL ihale bedeli)
- 1000 Öğrenci kapasiteli yurt binası
- Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binası
- Gençlik Merkezi ve 1 adet Sentetik Saha
- ÇANKIRI Kalesi İç Düzenlemesi (2 Milyon TL Keşif Bedeli)
- Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nca yapılacak olan 30.000 Tonluk iki silo

PLANLAMA SAFHASINDA OLAN PROJELER
- 1500 Kişilik Kapalı Spor Salonu
- Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında devam edecek olan 3000 konut
- Çankırı altyapısının yenilenmesi ve Atık su Arıtma Tesisi (AB Delegasyonundan geçti, Müşavirlik İhalesine çıkıyor. (40 Milyon Euro’luk bir proje)
- Üniversite Kampüsünde yapılacak Yemekhane, Kütüphane, İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi Binaları (DPT ve ilgili Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunuldu)
- Üniversiteye 4000 Tonluk Su Deposu ve 7 Km’lik bağlantısı

Diğer taraftan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce 160 Milyon Keşif Bedelli Kızılırmak’ta 2 barajın ihalesi yapılmış, Akhasan Barajı Çerkeş’te faaliyete geçmiş, ilçelerimizde 12 taşkın koruma, 3 gölet bitirilmiş, 15 gölet ihaleye çıkarılmış, ilçelerimizin büyük ölçüde su ihtiyacı arıtılmış su ile karşılanmıştır. Double yollarımız tamamlanmıştır.

Ayrıca: 5084 sayılı yasa kapsamında özel teşebbüse ilimiz cazip hale gelmiş, Organize Sanayi Bölgelerimiz: Korgun, Çerkeş ve Şabanözü istihdam noktasında en üst seviyeye ulaşmıştır. Yıldızlar SSS Holding’in Kurşunlu ve Orta’daki yatırımları toplamı 2 Milyar Dolardır. 4000 kişilik bir istihdamı gerçekleştirecektir. Halen 1000’in üzerinde işçi çalışmaktadır. 3 Milyon TL Harcanarak yapılan Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi İzmit’te faaliyet gösteren ÖZKA Lastik’e tahsis edilmiş olup, 800-1200 kişilik bir istihdam sağlayacaktır. Korgun, Şabanözü, Çerkeş ve Kurşunlu’daki TOKİ Konutları bitirilmiştir. Çankırı Merkezinde ve diğer İlçelerimize yapılacak yeni konutlarla hedefimiz ilimizde göçü durdurmaktır. Bu projelerin dışında da ilçelerimize önemli sayıda yatırımı gerçekleştirdik. Ilgaz-Kadınçayırı Telesiyej Projesi bunlardan sadece bir tanesidir. Ayrım gözetmeksizin tüm ilçelerimizin ihtiyacı olan hizmetleri en ücra noktalara kadar götürdük.
Biz çıkarılan yasa ile yatırımcılarımızın önüne düştük ve ilimize getirdik. Özel teşebbüse Çankırı’yı cazip hale getirdik. Bu icraatlar halkımızın bize verdiği destekle hayata geçirilmiştir. Bugün 2 milletvekili adayı değerli kardeşim teşkilatımızla seçim çalışmalarını bizlerinde desteği ile sürdürüyorlar. Çankırı’mız ve insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Halkımızın partimize desteği devam ettikçe daha güzel günleri ve hizmetleri hep birlikte göreceğiz. Biz bundan sonrada alacağımız görevlerde de Çankırı’mızın ve hemşehrilerimizin emrinde olacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle 12 Haziran seçimlerinin Çankırı’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler