AKP Çankırı İl Kongresi 'iptal' edilebilir!

AKP Çankırı İl Kongresi 'iptal' edilebilir!

Siyasi kulislere düşen bomba iddia...

31 Ocak Cumartesi günü yapılacağı ilan edilen AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresinin, adaylık yarışında yaşanan sıkıntılardan dolayı Genel Merkez tarafından iptal edilebileceği yönünde iddialar konuşulmaya başlandı.

12 aday adayının AKP Genel Merkezi'nde ilk sınavdan geçtiği Pazartesi gününden bugüne yaşanan siyasi trafik, 31 Ocak'ta yapılması planlanan 5. Olağan İl Kongresi ile ilgili yeni senaryoların ortaya çıkmasına neden oldu.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; AKP Genel Merkezi öncelikli olarak 81 il içerisinde 'Çankırı' kadar problemli ikinci bir il'in olmadığı yönünde ortak görüşe sahip. Genel Merkez koridorlarında 'Çankırı' ile ilgili olarak oluşan kanaat zaman zaman insanın yüreğini sızlatan cümlelerin sarfedilmesine neden oluyor.

İLK SEÇENEK KONGREYİ SEÇİM SONRASINA ÖTELEMEK!
AKP Genel Merkez yöneticileri Çankırı'da il başkanlığı için 12 adayın yarıştığı şeklinde bir kanaate hiç mi hiç sahip değiller. Genel Merkez'e göre aday tespiti sürecinde bir tarafta Hüseyin Filiz - İrfan Dinç birlikteliğinin adaylık mücadelesi devam ederken karşı tarafta İdris Şahin - Salim Çivitcioğlu ekibi kendi adayları için mücadele veriyor.

Böylesi bir tablodan AKP Genel Merkezi'nin olumlu etkilenmesi mümkün olabilir mi?

Bu soruya verilecek yanıt tabii ki koskocaman bir HAYIR!

İşte tam bu noktada Genel Merkez'in deneyimli yöneticileri partinin 31 Ocak Cumartesi günü yapılması planlanan Çankırı 5. Olağan İl Kongresi'ni iptal ederek, Salim Çivitcioğlu başkanlığındaki mevcut yönetimin seçim sürecini tamamlamasının bugün yaşanan kaostan çok daha verimli olacağını düşünüyorlar...

SALİM ÇİVİTCİOĞLU: BENİM DE ENDİŞELERİM VAR!
Elde ettiğimiz bilgileri değerlendirmesi yönünde kendisine ulaştığımız AKP Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu "Kongre süreciyle ilgili olarak yaşanan dağınıklıktan dolayı ortaya çıkan bazı sıkıntılar beni de endişeye sevkediyor. İçinde bulunduğumuz süreç içerisinde en kötü senaryo; ihalenin mevcut yönetime kalması ve teşkilat başkanımızın 'Genel seçim bitinceye kadar görevdesiniz' şeklinde bir talimatla 31 Ocak'ta yapılacak olan il kongremizi seçim sonrasına bırakmasıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler