AKP Çankırı'nın İl Başkanı Celal Kaman

AKP Çankırı'nın İl Başkanı Celal Kaman

Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresinin davetlileri arasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bulunuyor.

Tek adaylı AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresi start aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Genel Başkan Yardımcısı, Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin Çankırı'da... Bakan Bozdağ'ın kongreye katılımı sürpriz oldu. Bakan Bozdağ ve Mehmet Ali Şahin'i Çankırı'ya gelişlerinde milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz ve Vali Vahdettin Özcan karşıladı.

AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Vali Vahdettin Özcan, İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Mehmet Ali Şahin'in yeni Adliye Sarayı ziyaretine eşlik ettiler.

FEHMİ KÜPÇÜ'DEN ÇANKIRI'YA GECE BASKINI
Çankırı koordinatörü Bolu milletvekili Fehmi Küpçü, gece geç saatlerde Çankırı'ya gelerek Celal Kaman ile başta Musa Çağlar olmak üzere bazı başkan adaylarını biraraya getirdi.

Milletvekili Küpçü'nün Celal Kaman'ın hazırlayacağı il yönetim kurulu listesini sil baştan değiştirdiği ve muhalif gruplardan da listeye isimler yazdığı öğrenildi.

KONGRE İLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR İÇİN - TIKLA

MUSA ÇAĞLAR, CELAL KAMAN'IN YÖNETİM LİSTESİNDE!

Sözcü18 Haber Merkezi Celal Kaman'ın yönetim listesine ulaştı. İşte 30 kişilik listede yer alan o isimler:

İL YÖNETİM KURULU (Asil)

Celal Kaman, Musa Çağlar, Ahmet Dinç, Şeref Şeker, Nevzat Erdem, Fatma Öztürk, Mehmet Göktaş, Arif Yüksel, Savaş Yağcı, Ahmet Ulusoy, İsmail Karcı, Kezban Aydın Gür, Mustafa Arslan, Fatma Yıldırım, Muzaffer Akdoğan, Dursun Acar, Abdülkadir Şimşek, Mustafa Avşar, Mehmet Akçakaya, Recep Tarhan, Müzehher Genç, Süheybe Akdoğan, Emre Altınsoy, Satılmış Gür, İbrahim Ayran, Ahmet Kara, İsmail Kemal Bayram, Alaattin Arslan, Fatma Karaçör ve Zeliha Özcan.

Celal Kaman'ın başkanlığında İl Yönetim Kurulu listesine giren 'İl Başkan adayları'; Musa Çağlar, Nevzat Erdem, Savaş Yağcı, Arif Yüksel, Ahmet Ulusoy ve Kezban Aydın Gür oldu.

ERDAL YILDIZ LİSTELERDE YER ALMADI
İl Başkan adaylarından iş insanı Erdal Yıldız, Celal Kaman başkanlığında hazırlanan listelerde yer almayarak tepkisini ortaya koydu.

MUSA ÇAĞLAR VE HÜSEYİN BOZ KONGRE SALONUNDA YOK
Öte yandan Celal Kaman'ın listesinde yer alan Musa Çağlar ile, kendisini destekleyen Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz'un kongre salonunda bulunmaması dikkat çekti.

İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI RAŞİT ÇELEBİ LİSTELERDE YOK
AK Parti Orta İlçe kongresinde yaşanan olaylarda başrolde görülen Gençlik Kolu Başkanı Raşit Çelebi, Celal Kaman'ın başkanlığını yaptığı listelerde yer bulamadı. Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak elde ettiği bilgilere göre Raşit Çelebi gecenin ilk saatlerinde listelerde yer almasına karşın, kongre salonunda Divan'a verilen listede isminin silindiği iddia edildi.

İL YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTE
Hüseyin Altıpark, Yasin Dinç, Erdinç Başargan, Hüseyin Gönder, Rıdvan Yıldız, Ahmet Absarılıoğlu, İsmail Altay, Hamdi Elvan, Talip Ünür, Necip Kara, Sefa Yılmaz, Melike Yarahmet, Musa Sivri, Fatih Şimşek, İsmail Ergün, Mehmet Yalçınkaya, Şükrü Yurdakul, Yücel Çakır, Bayram Akça, Mustafa Ergül, Ali Özgen, Erdal Keskin, İrfan Yelekçi, Ömer Mantar, Yunus Öztürk, Hasan Korkmaz, Mithat Kılıç, Ömer Ünal, Ahmet Büyüktopçu ve İsa Akbaş.

İL DİSİPLİN KURULU (Asil): Halil Memiş, Mustafa Ergül, Recep Eroğlu, Ömer Kahraman, Erdoğan Kaçmaz

DEMOKRASİ HAKEM HEYETİ (Asil): Rafet Alemdar, Hasan Harput, İsmail Kayabaşı

BÜYÜK KONGRE ÜST KURUL DELEGELERİ (Asil): Celal Kaman, İrfan Dinç, Fatma Öztürk, Salim Çivitcioğlu

CELAL KAMAN LİSTESİ İÇİN DELEGE SANDIĞA GİTTİ
AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresinin 637 delegesinden salonda bulunan yaklaşık 300 civarındaki delege sandığa giderek tek listeyi oyladı.

DELEGENİN TEPKİSİ OY SAYIMI SONRASINDA ORTAYA ÇIKTI
AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresinde Celal Kaman başkanlığındaki listeye 637 delegeden 300'ü oy kullandı. 26 oyun boş çıkması ile birlikte geriye kalan 274 delege Celal Kaman başkanlığındaki listeyi onayladı.

Sonuçlara bakıldığında Celal Kaman'ın listesine AKP delegesinin çok büyük tepki gösterdiği görülmekte.

YORGAN GİTTİ KAVGA BİTTİ Mİ?
Kongreden çıkan sonuçla birlikte yaşanan süreci değerlendirdiğimizde; AKP Çankırı İl Kongresi'nden galip çıkanı işaret etmek oldukça kolay!

Sakın ola kongrenin galibinin İl Başkanlığı koltuğuna oturan Celal Kaman olduğunu düşünmeyin! İçinde bulunduğu 'kirli dosya' ve önündeki liste ile yeni Başkan Kaman'ın o koltukta çok rahat hizmet ve de 'başkanlık' görevi yapması hiç mümkün değil!

30 Kişilik İl Yönetim Kurulu'na göz gezdirdiğimizde bölge milletvekili İdris Şahin'in Salim Çivitcioğlu ile gerçekleştirdiği liste hakimiyeti göze çarpıyor. Milletvekili Hüseyin Filiz ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'in listedeki etkisi beklenenin çok altında. Celal Kaman'ın da il başkanı olarak listeye 10'da 1 düzeyinde isim yazdığı görülmekte!

Bütün bunların ışığında aylardan bu yana süren "Çankırı İl Başkanlığı koltuğuna kimin adamı oturacak?" kavgasının galibi (şimdilik kaydıyla) milletvekili İdris Şahin görülüyor...

Peki; 637 delegeden 300'ünün sandığa gitmesini nasıl yorumlayacağız?

Bununla ilgili kesin yorum yapmak pek doğru olmasa da; İl Başkan adayının tespiti ile birlikte başlayan çözülmenin AKP için önümüzdeki günlerde önemli bir sorun teşkil edeceğini görmemek 'siyasi safdillik' olur... 276 oyla İl Başkanlığı koltuğunda oturacak olan Celal Kaman'ın, Salim Çivitcioğlu'nun gerçekleştirmiş olduğu 'başkanlık' görevinden çok uzaklarda daha alt düzeylerde bir 'başkanlık' sergileyebileceği, daha doğrusu saygınlığının olabildiğince 0 (sıfır) noktasına yakın olacağını da söyleyebiliriz...

Anlayacağınız AKP'yi Çankırı'da sancılı bir süreç beklemekte...

"Partide istifalar yaşanır mı?" sorusunu da siz gündeme getirmeden biz soralım ve cevabını da yine müsaade ederseniz biz verelim: 

- Hayır yaşanmaz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler