AKP içinde İran böcekleri bulundu!

AKP içinde İran böcekleri bulundu!

AKP içinde kritik görevler üstlenen iki kadının, yerleştirdikleri dinleme cihazlarıyla Başbakanlıktaki daire başkanlıklarını dinleyip, İran için istihbarat topladığı iddia edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma odasında böcek bulunmasının ardından, bir dinleme skandalı da Başbakanlık'a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) patlak verdi.
 
Türkiye gazetesinden Arzu Yıldız’ın haberine göre YTB'deki böcek skandalı bir ihbar mektubu ile ortaya çıktı. Ankara'da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı makam odalarında yaklaşık sekiz ay önce ortam dinleme cihazı adı verilen ve kamuoyunda 'böcek' olarak tabir edilen cihazlar bulundu.
 
Durum Ankara Emniyet Müdürlüğüne bildirildi. Olay yerinde inceleme yapan polisler aktif durumda olan böceklerin alıcılarını tespit etmek için harekete geçti. Yapılan takipte böcekleri koyan şahıslar belirlendi.
 
“BÖCEKLERİ KOYANLAR AKP’NİN KURUCULARINDAN”
14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'nin kuruluşunda da görev alan ve halen parti siyasetine dışarından destek veren iki kadın partilinin böcekleri YTB'ye yerleştirdiği tespit edildi. Her iki ismin böcekleri neden yerleştirdiğinin tespiti için harekete geçildi. Takibe alınan ve isimleri sır gibi saklanan iki kadının Başbakanlık'a bağlı daire başkanlıklarından birine ve parti ile bağlantılı bir başka sahsın da villasına böcek yerleştirdiği tespit edildi.
 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
AK Parti'nin içerisine sızan ve yerleştirdikleri böceklerle birçok bilgiyi yasa dışı yollarla toplayan iki partili kadın hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Alınan bilgiye göre, savcılık AK Parti'de aktif çalışmalara katılan iki kadının geçmişlerinin ve bağlantılarının araştırılması konusunda olayla ilgili çalışma yapan güvenlik güçlerine talimat gönderdi.  Yapılan çalışmada kadınların kullandıkları cep telefon numaraları geçmişe yönelik araştırıldı. Telefonların İran uyruklu bir şahıs üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Kadınların uzun süredir bu şahıslarla irtibatlı oldukları, zaman zaman bir araya geldikleri de yapılan çalışmalarda belirlendi. Yaşanan olay üzerine AK Parti'nin İranlı ajanlar tarafından markaja alındığı değerlendirmesini yapan ekipler ve savcılık, telefon operatörüne kayıtlı İranlı şahsın peşine düştü.
 
BAKANI DA DİNLEMEK İSTEMİŞLER
Aynı iki kadının AK Parti içerisinde halen görevde bulunan bir bakanı da dinlemek için harekete geçtiği iddia edildi.
 
Öte yandan, birçok kurumda bulunan ve tamamı aynı yerden alındığı tespit edilen böcekleri satan firma da mercek altına alındı. Firmanın satış kayıtları üzerinde yapılan incelemede, bürokratlar, kamu çalışanları, eski vekiller dahil kamuoyunda yakından tanınan birçok ismin böcek temin ettiği anlaşıldı. Böcekleri temin eden şahıslarla ilgili de ayrıca bir inceleme başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler