AKP-MHP görüşmesi tamamlandı

AKP-MHP görüşmesi tamamlandı

Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli koalisyon için TBMM'de bir araya geldi. Görüşme 2 saat 26 dakika sürdü.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon görüşmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat 26 dakika süren görüşme az önce sona erdi. İlk olarak Başbakan Davutoğlu’nun açıklama yapması bekleniyor.

2 SAAT 26 DAKİKA SÜRDÜ
Görüşme için ilk olarak MHP lideri Bahçeli TBMM’deki makam odasına geldi. Başbakan Davutoğlu da TBMM’ye gelerek Bahçeli’nin odasına geldi. Görüşme 20 dakika gecikmeli başladı.

Davutoğlu’nu MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, karşıladı. Görüşmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın da katıldı.

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ
MHP lideri Devlet Bahçeli ile yapılan görüşme sonrası Ahmet Davutoğlu bir açıklama yaptı. Davutoğlu AKP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen açıklamada görüşmeye ilişkin bilgiler verdi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları;

"Her şeyden önce görev aldıktan sonra 13 temmuz’da kılıçdaroğlu, 14 temmuz’da bahçeli ile görüştüğümde yol haritasını kamuoyuyla paylaşmıştım.

Bahçeli’yle bir araya geldik. Bunu daha önce de hem kılıçdaroğlu hem de bahçeli’ye ayrı ayrı, diğer tarafla da görüşeceğimizi paylaşmıştım.


Samimi dürüst açık yürekli bir görüşme gerçekleştirdik. Güvenlik operasyonları bağlamında bilgi paylaşımı oldu. Geldiğimiz son aşamayı telefonla daha önce paylaşmıştım. Kılıçdaroğlu’na da bilgi aktarmıştım. Bahçeli’ye de terörle mücadele konusunda geldiğimiz aşamayı paylaştım. Bugünlerde bölgede çevremizde yaşanan gelişmeler ve terörle mücadele konusunda geldiğimiz nokta etrafında da, ülkemizin hükümetsi zkalşmaması için daha önce kendisiyle mutabık kaldığımız şekilde görüşmeyi gerçekleştirmek istediğimi ifade ettim.

Kendisi de açık bir ifadeyle ve tam bir dürüstlük içinde, daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunları tek tek ele alındığında AK Parti ile koalisyon imkanını görmediğini ifade etti. Ben kendisinin yaklaşımını, genel başkan olarak saygıyla karşıladığımızı ifade ettim. Daha sonra olabilecek senaryolarla, bir koalisyon mümkün görülmüyor, kısa süreli seçim koalisyonu mümkün görünmüyor, azınlık hükümeti destek vermeyeceklerini belirtmişti. Erken seçim kararı için de bir hükümet meclis’e gelirse, meclis’i toplamak isterse toplantıya katılacaklarını ve erken seçime de destek vermeyeceklerini ifade etti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler