İpler koptu! AKP’de kongre kararı

İpler koptu! AKP’de kongre kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu görüşmesi sonrası AKP'nin Mayıs'ta kongreye gideceği belirtiliyor. Başbakan Davutoğlu, yarın saat 11.00'deki AKP MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyecek...

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu yarın saat 11’de AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek MYK toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu toplantıda Davutoğlu son günler hakkında çıkan haberlere cevap vermiş olacak. Ayrıca yer alan başka bir bilgi  ise, AKP’nin Mayıs’ta kongreye gideceği ve bu kongrede Başbakan Davutoğlu’nun aday olmayacağı yönünde…

AKP, kongreye gidiyor. Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinde anlaşma sağlanamadı. En kısa sürede MKYK’nın toplanarak olağanüstü kongreye gidilmesi görüşü benimsendi. Bu durumda Davutoğlu’nun genel başkanlığı bırakması bekleniyor.

40 DAKİKA GEÇ BAŞLADI
Saray’daki görüşme 18.00 olarak planlandı. Ancak zirve 18.40’da başladı. İki isim yaklaşık 1 saat 40 dakika süren bir görüşme yaptı. Davutoğlu, ayrılarak Çankaya Köşkü’ne geçti. Ne Cumhurbaşkanlığı ne da Başbakanlık kaynakları açıklama yapmadı. Bu durum ‘kriz sürüyor’ yorumlarına neden oldu.

MKYK KONGRE İÇİN TOPLANACAK
Edinilen bilgiye gore AKP’nin en üst karar organı olan MKYK birkaç gün içinde toplanacak ve bu toplantıda olağanüstü kongre kararı alınacak. Böylece AKP’de genel başkanlık değişimi gerçekleştirilecek.

KONGRE 22 MAYIS’TA
AKP’nin olağanüstü kongresinin 22 Mayıs tarihinde yapılacağı kaydedildi. Edinilen bilgiye göre Ankara Arena Kapalı Spor Salonu bu tarih için genel merkez tarafından tutuldu. Böylece AKP, 1 ay geçmeden genel başkan değişimine gidecek.

DAVUTOĞLU NE YAPACAK?
Kongreye gidilince Davutoğlu’nun ne yapacağı merak ediliyor. Erdoğan’ın çıkaracağı isme karşı yarış olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

AÇIKLAMA YARIN
Davutoğlu’nun yarın (perşembe) saat 11.00’de MYK’yı toplayacağı ve arkasından basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. Davutoğlu’nun yapacağı açıklama kongrede yarış olup olmayacağını gösterecek.

SARAY’A ÇAĞRILAN İSİMLER
Erdoğan, kritik görüşmesinden once İçişleri Bakanı Efkan Ala ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. 30 dakika düşünülen bu görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Bu nedenle muhtarlarla toplantıya Erdoğan 40 dakika gecikti. Davutoğlu, Saray’dan ayrıldıktan sonra ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Saray’a gitti. Erdoğan, bu iki isimle gecenin ilerleyen saatlerine kadar görüştü. Bu temaslar, kulislerde genel başkan adayı olarak Efkan Ala, Bekir Bozdağ ve Binali Yıldırım’dan birinin aday olacağı yorumlarına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler