AKP, zinaya dini kılıf geçirdi

AKP, zinaya dini kılıf geçirdi

AKP'yi karıştıran, Avrupa'nın göbeğinde muta nikahı krizinde son perde: Nikah fikri de, mutalama da AKP'li yöneticilerden...

Skandaldan sonra istifa eden Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Arzu Kılıçoğlu, “Ben dik durmayı Büyük Usta’dan öğrendim. Zinaya böyle kılıf geçirilmesini kabul edemem” dedi.

SÖZCÜ gazetesinde yer alan habere göre; Almanya’daki AKP örgütünün kendi üyesi olan dul bir bayana, ülkücü camiadan evli bir adamı mutalaması ya da “nikahlaması” skandalı büyüyor.

AKP’lilerin nikahı önerdiği ve bizzat kıydığı, topluca da törene katıldığı ortaya çıktı. Avrupa örgütü üst düzey yönetiminde benzer şekilde üç kişinin daha olduğu açıklanırken, Almanya örgütü UETD’de seri istifalar yaşanıyor. Üç hafta önce UETD’nin Köln’deki merkezinde AKP’li bir kadının, “Burası nasıl parti, kocalarımızı - karılarımızı ayartıyorlar” diye bağırması başlayan olaylar o kadar büyüdüki, tüm AKP örgütünü istifaya götürmek üzere.

NİKAHI KIYAN DA AKP
UETD’li dul bir kadına, başka bir kadınla evli ülkücü bir adamı nikahlayanların, AKP’nin üst düzey yönetiminden olduğu ortaya çıktı. Nikah fikrinin, AKP’ye yakınlığıyla bilinen WEFA isimli yardım kuruluşu derneğinin başkanından geldiği ve AKP yöneticilerinin nikahta yer aldığı açıklandı. Evli adamla eşinden ayrılmadan önce kıyılan bu nikaha “Mutalama” denirken, AKP Avrupa Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığından istifa eden Arzu Kılıçoğlu, gelen tepkileri değerlendirdi.

BÜYÜK USTA’DAN ÖĞRENDİM
Kendisine, yüzde 80 destek geldiğini söyleyen Kılıçoğlu, “Beni paralelci ya da muhalefetin muhbiri ilan ediyorlar. Bu iftiradır. Ben dik durmayi Büyük Usta’dan öğrendim. Dava zarar görecek diyerek, hataları hasır altı etmek, daha büyük hataların ortaya çıkması, ve hataların normal karşılanıp daimilik kazanmasını sağlar” dedi.

MHP VE CHP’DE DE OLUR
Facebook’tan gayriresmi duyuru yayınlayan Kılıçoğlu, “Ne makam ne koltuk sevdam var. ‘Istifamı içeren aciklamamda ‘Muta nikahı’ ibaresini tırnak içine almamın sebebi, benim ifadem olmadığını belirtmekti. Söz konusu olay MHP de, CHP de,BDP de ve diğer partiler ve kuruluşlarda da olduğu gibi, aldatma ve zinadır. Vicdan rahatlatmak isteyenler ‘dini nikah’ altında bu birlikteliği meşrulaştırmaya çalışıyorlar tabii” diye yazdı.

HARAKİRİ YAPTIM
Kılıçoğlu, yaptığı bu açıklamaların bir tür “harakiri” olduğunu belirterek, “Harakiri yaparak kendimi hedef haline getirmem, bu davayı ne kadar önemsediğimi gösteriyor. Benim Ankara‘da dayım, sevgilim ya da ikinci eşim yok. Dosyayı götürüp Reis çağırınca, makam istediği için bunu yaptı demelerini de istemedim” diye konuştu.

BÜYÜK USTA DUYSUN
Arzu Kılıçoğlu, yaşanan nikah skandalının ‘Büyük usta’ dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmasını ve onun bu feryatlara sessiz kalmamasını istediğini söyledi. (SÖZCÜ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler