AKP'de 'alkollü istifa' yola çıktı!

AKP'de 'alkollü istifa' yola çıktı!

Süleyman Soylu 'istifa' dedi ve...

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, dayanışma gecesinde alkol kullandığı iddia edilen ve sosyal paylaşım sitesinde bir partili tarafından fotoğrafları yayınlanan AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Çelebi’nin istifasını istedi. İl Başkanı Nihat Öztürk kararın Genel Merkez’in tasarrufu olduğunu söylerken, Çelebi’nin pazartesi gününe kadar süre istediği öğrenildi.

AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı tarafından partililer arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için geçen 24 Haziran’da Saray Dinlenme Tesisleri’nde ’Dayanışma Gecesi’ düzenlendi. Gecede İlçe Başkanı Mustafa Çelebi ile yönetim kurulu üyeleri Gökhan Çarpar ve Emin Yalı’nın alkol kullandığı ileri sürüldü. Üçlünün iddiaya göre içki içerken çekildiği fotoğraf bir partili tarafından sosyal paylaşım sitesi facebookta yayınlanınca tepki topladı.


AK PARTİ’DE ALKOL KRİZİ


Gelişmelerin ardından AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun yeniden yapılanma gerekçesiyle Çelebi’nin istifası istendiği öğrenildi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve aynı zamanda Muğla Koordinatörü olan Aydın Şengül, geçtiğimiz günlerde Menteşe İlçesi’ne gelerek, ’alkol konusu’, ’davetiyelerin partililere satılması’ iddiaları üzerine inceleme başlattı. 5 saat boyunca özel olarak birebir görüşmeler yapan Şengül, oluşturduğu dosyayı AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya teslim etti. Soylu, yaptığı inceleme sonrası AK Parti Muğla İl Teşkilat Başkanı Şadi Pirci’den, İlçe Başkanı Mustafa Çelebi’nin istifasını almasını istedi. Yapılan görüşmelerin ardından Çelebi’nin pazartesi gününe kadar süre isteği öğrenildi. İl Başkanı Nihat Öztürk kararın genel merkezin tasarrufu olduğunu söylemekle yetinirken, Pirci de istifa gelişmelerini doğruladı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler