AKP'de 'fuatavni' paniği!

AKP'de 'fuatavni' paniği!

Yaklaşık bir ay önce Twitterda ortaya çıkan ve AKP ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaşan 'fuatavni' partiyi karıştırdı. AKP yönetimi kendileriyle ilgili gizli bilgileri açıklayan fuatavni'nin kim olduğunu araştırıyor.

17 Aralık sonrası Twitter'da ortaya çıkan gizemli hesaplar AKP yönetimini harekete geçirdi. Başta Fuat Avni olmak üzere AKP ve Başbakan Erdoğan'a dair birbirinden çarpıcı kulislerin paylaşıldığı hesapların gerçekte kimlere ait olduğunu araştıran hükümet iz üstünde.

AKP, kimliğini gizleyen 'fuatavni'nin peşine düşerken, bazı danışmanların, içeride bazı isimlerle husumeti olup da bunu açıktan görmek yerine Twitter’da sahte hesapla halletmeye çalışan bazı memurların olduğu konusunda ‘çekirdek’te ciddi şüphe taşıdığı belirtiliyor.

Başbakanın en yakınında görevli bir danışman olduğu izlenimini veren, kim olduğu bilinmeyen, ancak yazdıkları ile ses getiren 'fuatavni' kısa sürede 307 bin takipçiye ulaştı.

Özellikle Yazıcıoğlu suikasti, kozmik odada ele geçirilen belgelerin hikayesi, başbakanın neden camiaya düşman olduğu, oligarşik danışman kadrosunun kimlerden oluştuğu yönündeki twit serileri çok ses getirmiş gündem oluşturmuştu.

En son 9 Mart'ta yazdıktan sonra yazılarına ara veren fuat avni, twitter'da merak konusu olmuştu.  Tekrar yazması ve geri dönmesi için adına hastagler açılan 'fuatavni', için "öldü, yakalandı" yorumları dahi yapılmıştı.
 
AKP YÖNETİMİ FUATAVNİ'NİN PEŞİNDE
Tüm bunlar FuatAvni ile ilgili gizmi artırırken, AKP kanadında da paniğe neden oldu. Fuatavni'nin kimliğini tüm çabalara rağmen belirleyemeyen AKP'de bu kapsamda yakında bazı görevden almalar ve ilginç yer değişikliklerinin olacağı belirtiliyor. Hatta Başbakan Erdoğan'ın bu konuda özel talimat verdiği de iddialar arasında.
 
KİM BU FUAT AVNİ?
Twitter’da “fuatavni” ismiyle geçtiğimiz aylarda açılan ve kısa sürede 300 bini aşkın takipçi sayısına ulaşan hesabın sahibi geçtiğimiz günlerde T24’ten Arzu Yıldız'a konuşmuştu. AKP ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresinde yaşananlara dair kulis bilgiler paylaşan fuatavni, "Başbakan'ın ve danışmanlarının tweetlerimden çok korktuğunu fark ettim" demişti. "Benim bu hesabı açmamdan sonra danışmanların dahi lokalde birbirlerinden şüphelendiklerine şahit oldum" diyen Fuatavni, "'Fuatavni benim' diye konuşanları bile işittim" ifadesini kullanmıştı.

Hesabı neden açtığını anlatan fuatavni, “Camiadaki insanların çoğunu tanıyorum, AKP için ne çileler çektiklerine şahit oldum. Vicdanım rahat durmadı. Yazmaya karar verdim” diyerek ortaya çıkış nednini açıkladı.

'AKYÜREK VEYA YILMAZER DEĞİLİM'
Fuatavni, deşifre olmaktan korkup korkmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:

“Deşifre olmaktan korkmuyorum. Asla da deşifre olmayacağım. Bu süreç bitse de ‘fuatavni’ hesabı bana aitti demeyeceğim. Başbakan'ın ve danışmanlarının tweetlerimden çok korktuğunu fark ettim. Yazacaklarımdan korkacaklarını ve halkı ikna edeceğimi biliyordum. Çünkü yazdıklarımda yalan bilgi yok. Tanık olduğum doğru olayları yazıyorum. Ramazan Akyürek veya Ali Fuat Yılmazer değilim. Benim bu hesabı açmamdan sonra danışmanların dahi lokalde birbirlerinden şüphelendiklerine şahit oldum. Hatta 'fuatavni benim' diye konuşanları bile işittim. Twitter hesabının bulunacağı konusunda endişem yok. Kim olduğumu tahmin ettirecek de bilgi vermedim, vermeyeceğim de.”
 
fuatavni hesabının 300 bine ulaşmasını da şöyle açıkladı:

“Mehmet Altan geçen gün katıldığı bir programda benim hesabımdan yazılanlarla ilgili yorum yaptı. Kalemimin kuvvetli olduğunu söyledi. Yazdıklarımın doğruluğu yanı sıra nasıl anlattığım da önemli rol oynadığını düşünüyorum.”
 
'Bazı internet sitelerinden yazarlık teklifi aldım'
“Bu hesabı açtıktan sonra bana mesaj gönderenler çok oldu. Troller de musallat oldu ancak yazmaya devam edeceğim. Bazı internet siteleri bana yazarlık teklif ettiler. Ancak kabul etmediğim için isimlerini açıklamayacağım.”
 
Fuatavni, "Anlattıklarınızı belgeleyebilecek misiniz" sorusuna şu cevabı verdi:

“Benim anlattıklarım birkaç gün sonra başka hesaplardan ya da kaynaklardan doğrulanıyor. Geniş açıdan bakanlar yazdıklarımın kısa süre sonra doğrulandığına da tanık oluyor. Belge konusunda ise bazı şeyler çok sonra açıklanacak, gün yüzüne çıkacak.”

Fuat avni twitterda yaptığı analizlerini daha sonra derli toplu  olarak tumblr.com üzerinden http://fuatavni.tumblr.com/ linkinden yayınlıyor. (ROTAHABER)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler