AKP'den 3500 kişilik hile timi!

AKP'den 3500 kişilik hile timi!

Selahattin Demirtaş, AKP’nin seçim sonuçlarına müdahale için ekip kurduğunu söyledi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin baraj altında kalması için AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun başında bulunduğu 3 bin 500 kişilik bir ekibin “simülasyon” ve “seçim hilesi” çalışmaları yürüttüğünü belirterek, “Soylu il il dolaşarak bunların hazırlığını yapıyor. AKP genel merkezinde de ayrıca ekipleri var. Bunu spekülatif bir bilgi olarak söylemiyorum. Bu ekipte yer alan herkese nerede ne yapacığını, sandık hilelerinin nasıl yapılabileceği konusunda eğitim veriliyor” dedi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; Demirtaş, Yüksekova’da yaklaşık 3 hafta önce bölgede yapılacak operasyona karşı çıkan asker ile emniyetin özel hareket timi arasında çatışma çıktığı iddiasıyla ilgili kendisine gelen bilgiler olduğunu ifade ederek, “Bunun gerçek olduğuna dair ciddi veriler var” açıklamasını yaptı. Demirtaş’ın yaptığı değerlendirmeler özetle şöyle:

AKP'YE TEHDİT OLUYOR 
"8 yıldır parlamentodayız, kime tehdit olduk: (Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın Barajı geçerlerse büyük tehdit olur açıklaması üzerine) Son 8 yıldır parlamentoda bulunmamız, kimin için ve niçin bir tehdit ve tehlike yarattı? Ama barajı aşma bir tehdit oluşturuyorsa, kimin için tehdit oluşturuyor ona bakmak lazım. Matematiksel olarak AKP için bir tehdit oluşturuyor. Tek kaygıları kendi iktidarlarıdır. Hem kendisin (Akdoğan), hem Başbakan, hem de Cumhurbaşkanı “Ne yapıp edip HDP’yi baraj altında bırakın” talimatını açıkça vermiş oluyorlar.

YÜKSEKOVA İDDİASI
Yüksekova’ya ilişkin ciddi veriler var: (Yüksekova’da polisle askerin çatıştığı iddiası) Bu haber daha kamuoyuna yansımadan ben de böyle bir şey duydum. Bunun gerçek olduğuna dair ciddi veriler var. Çünkü isimler var. Hatta yaralılardan bazılarının yattığı hastanelerin isimleri var. Bursa’da bile bir yaralının yattığı, tedavi gördüğü söyleniyor. Fakat hükümet bunun üstünü nasıl örter, nasıl kapatır? Bu meselenin üstüne gideceğiz. Nedir, neyin nesidir? Orada da Ağrı Diyadin’e benzer bir provokasyon girişimi mi oldu? Hükümetin bunların üstüne gitmesi lazım.

BAŞINDA SOYLU VAR 
Hile ekibi simülasyon çalışması yapıyor: (HDP’nin baraj altında kalması için AKP’nin ekip kurduğu iddiası) HDP’yi baraj altında bırakmak için kurulan ekibin içinde toplantılara katılan biri bize bunu aktardı; “Beni de o toplantılara dahil ediyorlar. Türkiye genelinde 3 bin 500 kişiden oluşan bir ekip. Başında da Süleyman Soylu var” Bunlar HDP’yi baraj altında bırakacak hile simülasyonları, senaryoları üzerinde çalışma yürütüp, örgütleme yapıyorlar.

İL İL DOLAŞIYOR 
Genel merkezde de ekip: Süleyman Soylu il il dolaşarak bunların hazırlığını yapıyor. AKP genel merkezinde de ayrıca ekipleri var. Ben de arkadaşlarımızı görevlendirdim. Ne tür hileler yapılacak bunların tedbirini almaya çalışacağız. Hem sandık başında yapılabilecek hileler, hem birleştirme tutanağı hazırlanırken, hem de YSK’da dijital ortam üzerinde birleştirilirken müdahele edilebilir. Bu bilgiyi veren kişi kimliğini deşifre etmek istemediği için başvuru yapamıyoruz.

Başbakan’ın utanması varsa özür diler: (Cizre’de 6-7 Ekim olaylarında TOMA’nın içinden yoğun olarak biber gazı atılmasıyla ilgili görüntülere Şırnak Valiliği’nin soruşturma açması) Bu yalnızca bir tanesidir. Bunun gibi binlerce polis aracı sokaklarda aynı şeyi yapıyor. Bu görüntüleri bütün Türkiye görsün. Polise ben mi talimat verdim, benim çağrım üzerine mi polis bunları yaptı. Davutoğlu’nda şu kadar utanma duygusu olsa, 6-7 Ekim olaylarında bizi suçlayacağı yere, özür diler.

ERDOĞAN BİR KERE DE AKP'Yİ YUHALAT 
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk dün Adana’da HDP milletvekili adayları ile birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Daha sonra gerçekleştirilen mitingde konuşan Demirtaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın MİT TIR’larının Özgür Suriye Ordusu’na gönderildiğini itiraf ettiğini belirterek “Bu ülkede hiçbir cesur savcı yok mu?” dedi. Erdoğan’ın bütün partilere eşit mesafede olduğunu söylediğini anımsatan Demirtaş, “Bir kere de AKP’yi yuhalat biz de senin tarafsız olduğuna inanalım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler