AKP'den bir istifa daha

AKP'den bir istifa daha

AKP İstanbul milletvekili Muhammed Çetin istifa etti.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nca "partiye zarar verdiği, parti içinde fitne yaratan konuşmalar yaptığı" gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kurulu’na sevkedilen Muhammed Çetin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı.

Çetin’in istifasıyla AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 319’a düşerken, 17 Aralık operasyonu sonrası AK Parti'den istifa eden milletvekillerinin sayısı 8'e çıktı.

MUHAMMED ÇETİN: AK PARTİ KARARMIŞTIR
İstanbul milletvekili Muhammed Çetin, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, parti içinde yaşadıklarını anlattı.

Çetin, "Bugün gelinen noktada AK Parti maalesef kararmıştır. Yolsuzlukların örtüldüğü, hırsızların korunup, kollandığı, hukuksuzluğun hukuk haline geldiği bir sürecin, mimarı olmuştur. Çalanlardan, yiyenlerden, hortumculardan bıkıp,bir ümitle AK Parti’ye teveccüh eden temiz yürekli milletimiz maalesef bir kere daha hayal kırıklığına uğramıştır. Güvendiği dağlara kar yağmış,ümitle yöneldiği kapılar insafsızca yüzüne kapanmıştır. Partinin kuruluşunda hakikaten bir hizmet aşkıyla yer alan binlerce insan, küstürülmüş,teşkilatlarda samimane çalışan insanlar,yok sayılmış onun yerine yeni türeyen ne idüğü belirsiz bir kısım isimler parti adına medyada ve sosyal mecralarda boy göstermeye başlamıştır" dedi.

''MENFAATÇİ YALAKALAR''
Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha düne kadar parti kapansın diye yazılar yazan, dine diyanete en sert tavırları alan, partinin felsefe ve idealleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan menfaatçi yalakalar, alnı secdeli, nur yüzlü, temiz Anadolu insanının yerini almıştır. AK Parti, asli hüviyetinden ve kimliğinden süratle uzaklaşmış ve istifa eden bir bakanımızın ifadesiyle oligarşik dar bir yapının hegemonyasına girmiştir. Bu sebeple varlık sebebini yitirmiş bu partide daha fazla kalmak, günahlarına ortak olmak anlamına geleceğinden, bugünden itibaren AK Parti’den istifa ediyor ve siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi milletimize saygıyla arz ediyorum."

Bir gazetecinin ''İstifa etmek için bu güne kadar neden beklediniz?'' sorusuna Çetin, "Daha önce konuşmamız, çıkmamamız istendiği için ve belirtilen şahıslardan başkası konuşmasın dendiği için itaat etmiştik. Fakat artık olan olaylar karşısında, hukuksuzluk, adaletsizlik, yolsuzluk, rüşvet, anayasanın tamamen rafa kaldırılması üzerine sessiz kalmak mümkün değil. Bir çok arkadaşımın da aynı yolu tercih edeceğini yakında göreceksiniz" diye cevapladı.

Çetin, toplantıda şunları söyledi: Hukukun serbest kalması karşısında sessiz kalmak mümkün değil. Birçok arkadaşımın da aynı şeyi yapacağını göreceksiniz.

"VAZİFE VERİLMEDİKÇE KONUŞMADIM"
Ben hep kör noktaya oturdum, en arkaya. Kameralar beni çekemiyordu. Görme, görülme, kimseye yaranma durumum yok. Vazife verilmedikçe konuşmadım. Ülkemi, partimi hep savunmuşumdur. Söylenen şeyler cut and paste şekliyle birleştirilmiş şeyler. Koskoca camiaya tırpan saplanınca hızını alamayıp kendine de saplıyor.

“BU BİR İNTİHARDIR”
Bir arkadaşa o malum toplantıda ismini biliyorsunuz dedim ki ''Yürütülmekte olan bir savcıya diyorsun ki ölen savcının sonu gibi olacak diyorsun. Bu bir intihardır. Millet 2 şey anlar. Ya senin de o yolsuzluklarda ismin vardır.''

Hiç kötü niyet yok. O da ayağa kalktı, 20-30 kişinin duyacağı şekilde ''O savcı 10-15 senelik arkadaşım. İzmir’de liman hadisesi başlayınca ‘kimler tutuklanacak, hangi isimler ver. Dosyayı versene’ dedim. Savcı da 'Olur mu öyle şey' dedi. Ben de 'biz arkadaşız versene dosyayı' dedim. Vermedi. Bu cevaba kızıp o tweeti attım'' dedi herkesin içinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler