AKP'den 'Kutlu Doğum'a soruşturma!

AKP'den 'Kutlu Doğum'a soruşturma!

AKP, Cemaati sindirme operasyonunu Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine kadar genişletti. Burdur Valiliği Kutlu Doğum etkinliğine soruşturma açtı.

AKP’nin Cemaat operasyonu sınır tanımıyor. Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası’na Valilik soruşturma başlattı. Etkinliğe AKP’den istifa eden vekil Hami Yıldırım’ın da katılması dikkat çekti.

Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğin izinsiz yapıldığı gerekçesiyle, Burdur Valiliği soruşturma başlattı.

Hüsnü Bayer Spor Salonu’nda 18 Nisan Cuma günü, Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından, Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Programa AK Parti’nden istifa eden Burdur Milletvekili H. Hami Yıldırım, Belediye Başkanı CHP’li Ali Orkun Ercengiz, Ağlasun Belediye Başkanı MHP’li Aydın Kaplan, Tefenni Belediye Başkanı MHP’li Ümit Alagöz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİNE 2911 SORUŞTURMASI
Programla ilgili internet sitelerinde haberler çıkması üzerine Burdur Valiliği, etkinliğin izinsiz yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“18 Nisan 2014 tarihinde Hüsnü Bayer Spor Salonu’nda Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliğiyle ilgili Valiliğimizin sözlü ya da yazılı herhangi bir izni söz konusu olmamıştır. Konuyla ilgili ihmali ve kusuru bulunan personeller hakkında idari soruşturma başlatılırken, devlete ait bir salon kullanılarak etkinliği gerçekleştiren kişi ve kuruluşlar hakkında da 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na göre yasal işlem başlatılmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler