AKP'den operasyona ilk yorum!

AKP'den operasyona ilk yorum!

TCDD de arandı; ilk tepki eski Ulaştırma Denizcilik Haberleşme bakanı Binali Yıldırım'dan geldi.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan ihaleye fesat karıştırmak ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili sabah saatlerinde TCDD Genel Müdürlük binasında arama yapıldığı öğrenildi.

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, TCDD'ye bağlı İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonu yorumladı, "Zamanlaması manidar" dedi.

Konuya ilişkin sınırlı bilgiye sahip olduğunu söyleyen Yıldırım, elde edebildikleri bilgiye göre soruşturmanın 2011 yılının başında İzmir Limanındaki yükleme boşaltma işleriyle ilgili bir şikayet üzerine başladığını belirtti. Yıldırım, operasyonun yerel seçimin hemen öncesinde yapılmasını eleştirerek şunları söyledi:

"2011 geçmiş, 2012 geçmiş, 2013 bitmiş. 2014'ün başında böyle bir operasyon kararı veriliyor ve bu uygulanıyor. Ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum ve bunu çok anlamlı buluyorum. Zamanlaması yönünden anlamlı buluyorum. Şüphesiz bir yerde usulsüzlük bir yanlışlık varsa bunların ortaya çıkması hepimizin ortak arzusu. Ama bunları ortaya çıkarmak için 3 yıl niye beklendi? Bu soruyu soruyorum. Neden seçimin hemen başlangıcında yapıldı? Bunu da soruyorum. Eğer suçu önlemekse yargı mensuplarının görevi ise 3 yıl suç işlenmesine neden seyirci kalındı, neden göz yumdular?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler