AKP'li adaylara yeni prosedür

AKP'li adaylara yeni prosedür

AK Parti, 1 Kasım seçimlerine yönelik adaylık sürecini netleştirdi. Milletvekili aday adaylığı için başvurular yarın sabah saat 08.00’de başlayacak ve 3 Eylül Perşembe günü akşam saat 19.00’da sona erecek.

Partinin önceki gece yapılan MYK ve MKYK ortak toplantısında alınan karara göre, 7 Haziran’da milletvekili seçilenlerden yeniden aday olmak isteyenler de diğer aday adayları gibi başvuru yapacak. Aday adayı erkeklerden 5 bin, kadınlardan 2 bin 500 lira ücret alınacak. Engellilik oranı yüzde 40 ve üzerinde olanlardan bu durumlarını belgelemek koşuluyla başvuru ücreti alınmayacak. Aday adayları da yine eskisi gibi merkez yoklaması yöntemiyle belirlenecek. Bunun için yine önceki seçimde olduğu gibi aday değerlendirme komisyonları kurulacak.

AK Parti’den önemli bir kaynak, adaylık sürecine ilişkin alınan kararlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu, önceki seçimin tekrarı gibi algılanabilir ancak sonuçta bu 26’ncı dönem milletvekilliği için yapılan bir seçim. Yeni bir seçim olduğu için de önceki seçimlerdeki yöntem neyse, başvuru usul ve esasları neyse aynı şekilde yeni bir başvuru sürecinin yapılması gerekiyor. Öncekiler devam etsin denebilirdi ama bu mümkün değil, bir öncekindeki aynı evrakları biz yine kendilerinden istemek durumundaydık çünkü YSK bu evrakları istiyor. 7 Haziran’da seçilen arkadaşlarımız da başvuracak diğer aday adayları gibi aidat ödentisi ile ekinde gereken evraklarla başvuru formu doldurup başvurmaları gerekiyor. 

Listeler de her seçim bölgesine göre ayrı ayrı ele alınıp gözden geçirilecek. ‘Seçimlere yüzde 100 aynı listeyle gideceğiz’ demek yanlış olur. Bir kere 3 dönem meselesi kalktı, bunların içinden gelecekler olacak. O nedenle listelerde değişiklik zorunlu olacak. Aday profilleri gözden geçirilecek, varsa eksikler tamamlanır ve sonuçta muhafaza edilecekler edilir, yeni katılması gerekenler varsa katılır, çıkarılması gerekenler varsa da çıkarılır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler