AKP'li Başkan "Belediye işi gönül işi" demişti…

AKP'li Başkan "Belediye işi gönül işi" demişti…

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl ve İmar Müdürü Fırat Kılıç hakkında bir müteahhitten rüşvet istedikleri için ...

DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi sınırlarında konut inşaat işleriyle uğraşan yüklenici firma sahibi işadamı Nusret B.'den rüşvet talep ettikleri için tutuklanan İmar ve Şehircilikten sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl ile İmar Müdürü Fırat Kılıç ve şüpheli sıfatıyla Başsavcılıkça sorgulandıktan sonra hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verilen Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ilgili yürütülen soruşturmada, somut delil niteliğinde önemli bir ayrıntıya daha ulaşıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; Soruşturmayı genişleten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhidin bu yılın Mayıs ayında ruhsat ve kazı izni başvurusu yaptığına dair evrak kayıttan geçirdiği havaleli dilekçesindeki tarih dikkate aldığında, işlemlerin 6 ay geciktirildiğini belirledi.

RÜŞVETİN ALINDIĞI SAATLERDE İŞLEMLER JET HIZIYLA YAPILDI

Tutuklanan Aycıl ve Kılıç, ifadelerinde evrakların eksik olduğu için işlemlerin geciktirildiği iddiasında bulunsa da incelenen dosyada evrakların eksiksiz olduğu belirlendi.

Çeşitli bahanelerle oyalanan müteahhidin işlemlerinin 6 ay boyunca kaplumbağa hızında ilerlediği, akıl almaz zorluklarla sürüncemede bırakılarak, "Bu hafta yoğunuz, git sonra gel" denilerek bekletildiği tespit edildi. Ancak 1 milyon lira rüşvetin verildiği gün evrakların jet hızıyla işleme alındığı ortaya çıktı.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla temel kazısı ve inşaat işlerinin ağır aksak yürümesi nedeniyle işlemleri geciktirilen müteahhit çareyi polise başvurmakta buldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı ekiplerin bir kamu bankasından talep ettiği seri numaraları alınmış desteler halindeki paralar, suçüstü yapılmak üzere müteahhide teslim edildi.

BAŞKAN'IN ONAYINA SUNULDU

Üzerine dinleme cihazı da takılan müteahhit buluşma yerine gittiğinde para dolu çantayı Fırat Kılıç'a teslim edince aracın etrafı sivil ekiplerce çevrildi. Fırat Kılıç aldığı 1 milyon lira parayla suçüstü yakalandı. İmar Müdürlüğü’ndeki işleme alınan evraklar ise incelendiğinde çok önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Delil niteliğindeki ayrıntıda 6 aydan beri oyalanan müteahhidin dosyasının, aynı gün işleme alınıp kazı izni verilerek, ruhsat işlemlerinin onaylanmasında bir sakınca görülmediği belirtilerek Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun da onayına sunulduğu tespit edildi.

İmardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl

"ASLINDA 7 MİLYONDUR AMA SEN YABANCI DEĞİLSİN 5,5 VER"

Müşteki sıfatıyla ifadesi alınan müteahhit Nusret B.'ye Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun indirimli rüşvet tarifesi uyguladığı ve kendisine, "Aslında bu işlemin karşılığı 7 milyondur. Neyse yabancı değilsin sen 5,5 milyon ver. Halledelim" dediği belirtildi. Daha sonra da 4 milyon liraya el sıkışıldı. Ödemeyi de üç parça halinde isteyen İmar Müdürü Fırat Kılıç ilk etapta 1 milyon lira, işlemlerin başlamasından sonra da 1 milyon lira ve tamamlandıktan sonra da geri kalan 2 milyon lirayı ödemesini istedi. Ancak 1 milyon lira ile suçüstü yapılınca geriye kalan 3 milyon verilmedi ve işlemlerin ise aynı gün ve suçüstü yapılan saatlerde tamamlandığı belirlendi.

SOLUĞU GENEL MERKEZDE ALDI AMA…

Hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise serbest kaldıktan sonra çarşamba günü yakın korumalarıyla birlikte Ankara'ya çıkarma yaptı. AKP Genel Merkezi'nde soluğu alan Beyoğlu, Başsavcılığın elde ettiği somut delillere rağmen kendisine kumpas kurulduğunu ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı iddiasında bulundu. Beyoğlu aday olduğunda, "Belediye işi gönül işi" diye afişler bastırıp gittiği halk toplantılarında "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için geliyoruz. Paralar doğru alanda hizmet için kullanılacak" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler