AKP'li başkan cinayetten tutuklandı

AKP'li başkan cinayetten tutuklandı

Denizli'nin Kale ilçesinde, geçen 29 Haziran’da öldürülen itfaiye eri Mehmet Ali Talay’ın (39), katil zanlı olarak teslim olup, cezaevine giren kadın zabıta memuru N.Z.’nin (24) ifade değiştirmesi üzerine AKP'li Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, cinayett

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kale İtfaiye Grubu’nda görevli itfaiye eri, evli bir çocuk babası Mehmet Ali Talay, geçen 29 Haziran’da Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kale Orman İşletme Müdürlüğü yakınında otomobilinde tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayeti, sevgilisi olduğu ileri sürülen Kale Belediyesi zabıta görevlisi olarak çalışan N.Z. üstlendi. İlk ifadesinde itfaiye eri Talay’ın kendisiyle 8 ay boyunca zorla ilişkiye girdiğini belirten N.Z., "Yaşadıklarımı aileme anlatmakla tehdit edince öldürdüm" dedi. N.Z. ifadesinin ardından tutuklandı. 

İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Cezaevine konulan N.Z. ifadesine değiştirip, Cumhuriyet Savcısı’na tekrar ifade verdi. N.Z., savcıya verdiği ifadesinde, cinayeti AKP'li Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın işlediğini, tabancayı eline verip, suçu üstlenmesini istediğini ileri sürdü. Savcılık tarafından büyük bir gizlilikle yürütülen soruşturma kapsamında Başkan Hayla, Kale ilçesinde gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hayla, tutuklandı. 

Öte yandan, Denizli Valiliği de çalışanlardan boş kağıda imza aldığı ileri sürülen Hayta, hakkında idari soruşturma başlatıldı.

BAŞKAN HAYLA SERBEST KALDI

kale-denizli-baskan-serbest-resim-08.jpeg

Denizli’nin Kale ilçesi belediye başkanı Erkan Hayla, yürütülen bir soruşturmayla ilgili dün öğle saatlerinde gözaltına alınmıştı. Gece geç saatlere kadar süren çalışmaların ardından Erkan Hayla mahkemeye çıkarılırken, daha sonra serbest bırakıldı.

Serbest kaldıktan sonra makamına giden Hayla’yı burada kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı. Daha sonra sosyal medyada açıklama yapan Hayla, "Bizi komplolarla, senaryolarla yıkabileceklerini zannedenler şunu unutmasınlar. Biz gücümüzü şerden fitne fesattan değil, halkımızdan alırız. Bu büyük aileyi dağıtmak için şimdiye kadar ellerinden geleni ardına koymayanlar işte buradayız. Başta paralel yapılanma olmak üzere asılsız haber yapan basın kuruluş ve mensuplarına istedikleri olmadığı için üzgün olduğumu bilmelerini isterim. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan,hayır dualarıyla yanımda olan tüm halkımdan Allah razı olsun’’ diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler