AKP’li belediye kepçeyle soğan dağıttı

AKP’li belediye kepçeyle soğan dağıttı

Kozlu'da AKP'li belediye halka 50 ton ücretsiz soğan dağıttı.

Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde belediye, seçim öncesi halka 2 TIR dolusu 50 ton ücretsiz soğan dağıttı. AKP’li Belediye Başkanı Ertan Şahin, “Mahallelere kendi araçlarımızla, parti, siyaset hiçbir şey gözetmeden halkımıza yardımcı olma adına bu soğanları dağıttık. Seçim nedeniyle dağıtılması söz konusu değil” dedi.

Kozlu’da, belediyenin resmi plakalı kamyonet ve iş makineleriyle esnaf ve evlere 25 kiloluk çuvallarda yaklaşık 50 ton kuru soğan dağıtıldı. Soğanların büyük bölümü esnaf ve vatandaşlara belediye görevlileri tarafından teslim edildi. Bazı vatandaşlar da kendi imkanlarıyla belediye şantiyasindeki soğanlardan alarak ev ve işyerlerine götürdü.

Belediyeden aldığı 1 çuval soğanı evine götürmek için durakta araç bekleyen bir kadın, “Belediyeden aldık. Gidip ‘Soğan dağıtılıyormuş’ dedik, bize de verdiler. Bize haber verdiler. Neden dağıtıldığını bilmiyorum ama seçimler için herhalde. Seçim yaklaşıyor ya ondan” dedi.

CHP TEPKİ GÖSTERDİ
CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, seçim öncesi halka ücretsiz soğan dağıtılmasına tepki gösterdi. Soğanların dağıtılma şeklinin ve zamanlamasının yanlış olduğunu ifade eden Balcı, şöyle konuştu:

“Belediyenin kepçeleriyle, alenen sağda solda ihtiyacı olana olmayana soğan dağıtıldı. Bu düşündürücüdür. Bu siyasi rant değil de nedir? Seçimden sonra dağıtılsa ne olurdu? Madem böyle bir şey yapılacak, mahalle muhtarları ihtiyacı olanları belirlesin ve onlara götürülüp teslim edilsin. Biz insanların rencide edilmesine karşı çıkıyoruz. Belediyenin arabasıyla soğan dağıtıyorsun. Bir nevi ‘Biz size soğan veriyoruz, siz de bana oy verin’ demek bu. Soğan dağıtmakla insanların karnı doymuyor. Soğanın yanında yarın başka ne verecekler onu da merak ediyorum.”

SEÇİM NEDENİYLE DAĞITILMASI SÖZ KONSU DEĞİL
Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ise halka ücretsiz soğan dağıtımını 6 ay önce planladıklarını söyledi. Hayırsever bir soğan tüccarı işadamının soğanları belediyeye teslim ettiğini belirten Başkan Şahin, şöyle konuştu:

“Halkın ihtiyacını karşılama, yardımcı olma adına bunu yaptık. Belediyelerin halka yardım yapma yetkisi var. Bu yetkiyi kullanarak 6 ay önce soğan tüccarı arkadaşımızla konuştuk. O da soğanları yeni gönderebildi. 2 TIR, 50 ton civarında soğan dağıtımı yaptık. Mahallelere kendi araçlarımızla, kendi imkanlarımızla, parti, siyaset hiçbir şey gözetmeden halkımıza yardımcı olma adına bu soğanları dağıttık. Yarın başka bir şey de gelse halkımıza dağıtırız. Bu bir yardımdır. Seçim nedeniyle dağıtılması söz konusu değil. Parti, siyaset ayrımı yapılmadan dağıtılmıştır. Parti adı kullanılmamıştır. Belediye araçlarıyla dağıtılmıştır. Ortak dostumuz CHP’li meclis üyesi tarafından Kilimli İlçesi’nde de dağıtılmıştır. Ama orada olay olmamıştır. Halkın taktirine bırakıyorum.”

Kilimli Belediye Başkanı CHP’li Ali Arslankılıç ise aynı soğanlardan 1 TIR da kendilerine geldiğini belirterek, “Biz soğanları şu an dağıtmadık. Belediyede kayıtlı muhtaç ailelere bu soğanları dağıtacağız. Şu anda bunun planlamasını yapıyoruz. Kimse görmeden evlerine götürüp bırakacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler