AKP'li eski vekil cemaat operasyonundan gözaltında

AKP'li eski vekil cemaat operasyonundan gözaltında

Gülen cemaatine yönelik Ankara merkezli operasyon başlatıldı. Gözaltına alınanlar arasında AKP'li eski vekil İlhan İşbilen de var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 'Paralel Yapı' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah başlatılan operasyonda, Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 65 kişiden 43'ünün yurtdışında bulunduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında, gazeteci Ekrem Dumanlı, iş adamı Akın İpek, halen tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın da bulunduğu bildirildi.

ESKİ MİLLETVEKİLİ DAHİL 6 GÖZALTI
Operasyonda, AK Parti İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilen'in de aralarında bulunduğu 3 kişi İstanbul'da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İşbilen ve ismi belirtilmeyen 2 kişiyi gözaltına alırken, şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya gönderildi. Öte yandan Ankara'da 2 ve Şanlıurfa'da 1 kişi daha gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında İzmir'de aranan 5 kişinin ise adreslerinde bulunamadığı belirtildi. Kütahya'da da hakkında gözaltı kararı bulunan Zaman Gazetesi Yazarı Ahmet Kurucan'ın (54) Tavşanlı ilçesindeki adresinde arama yaptı. Adresinde bulunamayan Kurucan'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler