AKP'li üyeler huzuru 'havuz'da bulacaklar!

AKP'li üyeler huzuru 'havuz'da bulacaklar!

Çankırı, yeni bir skandala daha imza attı...

30 Mart seçimleri ile birlikte Çankırı'da AK Parti'den seçilen 21 İl Genel Meclis Üyesinin yeni bir skandala imza attığı ortaya çıktı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; İGM'nin 21 AKP'li üyesi alacakları 'huzur hakkı' ücretini oluşturdukları 'havuz' üzerinden kendi aralarında eşit olarak pay edecekler.

Alınan grup kararı ile birlikte uygulamanın ilk ay ücretlerinden itibaren başlayacağı öğrenilirken, duruma tepki gösteren bazı AKP'li il genel meclis üyelerinin de olduğu ancak İl Başkanlığı'nın önerisi karşısında karara sessiz kaldıkları da öğrenildi.

YILLIK BÜTÇE YAKLAŞIK 450 BİN TL
Çankırı İl Genel Meclisi'nin huzur hakları toplam ücreti olarak 2014 yılı için Özel İdare bütçesinden 450 bin TL pay ayrıldığı da edinilen bilgiler arasında.

"HAVUZ MECLİSİ" DENİLEBİLİR Mİ?
İl Genel Meclisi'nin ilk oturumu öncesinde AKP grubunda tartışmaya açılan 'havuz modeli'nin önümüzdeki süreçte Meclisin çalışmalarını hangi düzeyde 'olumsuz' etkileyeceğini zamana bırakmakla birlikte;

Öncelikli olarak meclis çatısı altında 'çalışıp ter akıtanla' 'yan gelip yatan'ı eşdeğer kılacağı gün gibi aşikar.

Bununla birlikte "seçilmiş meclis üyesi"nin  yerelde 'olmayan' siyasi risk alabilme refleksini de köreltmesi işten değil.

Yaşananlara bakılınca da Çankırı İl Genel Meclisi'ni bundan böyle "Havuz Meclisi" olarak adlandırmak hiç de yanlış olmayacak gibi duruyor!

Bu arada 'havuzdan paylaşım' nasıl olacak, bu işi kim üstlenecek?

Bu soruların yanıtlarını da 'havuz meclisi'ni oluşturanlar düşünmüştür demekten başka bir sözümüz olamaz...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler