AKPnin Ası

"AKP'nin 'A'sı"

Karatekin gazetesi genel yayın yönetmeni Çetin Kapdan bugün kaleme aldığı yazısında, Ak Parti'de iptal edilen 106 delegeyle ilgili düşüncelerini kaleme aldı.

Çankırı'nın önde gazetelerinden Karatekin'in genel yayın yönetmeni Çetin Kapdan tarafından kaleme alınan "AKP'nin 'A'sı" başlıklı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

"14 Nisan’da yapılacak AKP İl Kongresi öncesinde Merkez İlçe’nin 106 delegesi silindi.
 
3 dönem AKP Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Boz’un başına hiç gelmeyen, koltuğu bıraktığı Musa Çağlar’a nasip oldu. Tek listeyle girdiği seçimle onaylanan delege listesinden 106 kişi “sakıncalı” bulunarak silindi.
 
Bir sürpriz olmazsa bu durum nedeniyle İl Başkanlığı yarışında Salim Çivitcioğlu avantaj kazanırken, şu ana kadar adaylığını kamuoyuna açıklamayan eski Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz’un hesabına ise, muhtemelen, yıllarca hizmet ettiği partinin adalet anlayışına “Fatiha” okumak kaldı.
 
Oysa adının ilk ayağını oluşturan “A” ile “Adalet”e gönderme yapan AKP tüzüğünün 39. Maddesinin 3. Fıkrası “Kongre delegeliği, parti üyeliği devam etmek şartıyla, onu seçen kongrenin olağan toplantısına kadar devam eder” diyordu.
 
Yani, normal şartlar altında 106 delegenin bir sonraki Merkez İlçe Kongresine kadar delege kalmaları, delege sayılmaları gerekiyordu. Ancak, ne olup bittiyse aynı tüzüğün aynı maddesinin 4. Fıkrası gereğince aralarında Merkez İlçe Kurucuları, eski Yönetim Kurulu üyeleri de bulunan 106 kişi listeden siliniverdi.
 
Tüzüğe göre, “Merkez Yürütme Kurulu, delege seçimlerinde kanun ve tüzük hükümlerine aykırılık olmasının saptanmış olmasına münhasır olmak üzere ilçe, il ve büyük kongre delege seçimlerini, ilçe ve il ölçeğine göre kısmen veya tamamen iptal edip yeniden yapılmasına, üye tam sayısının en az 2/3 çoğunluğunun oyu ile karar verebilir”di.
 
Yani, en açık ifadeyle ortada bir “Gariplik” var.
 
MYK’nın 2/3 çoğunluğuyla kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak yazıldığı için silinen 106 delegenin içinde kurucu üyelerin, eski yönetim kurulu üyelerinin bulunması garip mesela…
 
Silinen 106 delegenin yerine yeniden delege seçimi yapılmasını emreden tüzüğün gereğini yapmamak bir başka gariplik mesela…
 
Tüzük gereği yazılan yedek delegelerle listede meydana gelen boşluğun giderilmemesi de garip mesela…
 
Tek listeyle yapılan Merkez İlçe Kongresi sandığından çıkan delege listesinde kanun ve tüzük hükümlerine aykırılığı “Birlik ve beraberlik içinde tüm kongrelerini tamamlayan AKP İl Yönetimi”nin fark etmemesi daha da garip mesela…
 
Netice itibariyle AKP Çankırı İl Kongresi 106 eksikle yapılacak. Doğal olarak çıkan sonuç da kesinlikle eksik olacak.
 
Bu eksiklik önemli mi derseniz, bekleyip göreceğiz."
 
Kaynak: Karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler