AKP'nin Çankırı aday adayları Genel Merkez'de neler yaşadı?

AKP'nin Çankırı aday adayları Genel Merkez'de neler yaşadı?

AKP'nin 17 Çankırı milletvekili aday adayı dün saat 15.00'den itibaren Genel Merkez'in 7'inci katında ter döktü.

AKP'nin Çankırı'da mevcut 28 aday adayından temayül yoklamasına giren 17 isim dün saat 15'den sonra Genel Merkez'in 7'inci katında Haluk İpek, Hüseyin Tanrıverdi ve Osman Can'ın karşısında kendilerine sorulan soruları yanıtladılar.

Soyadlarına göre tanzim edilmiş alfabetik sıra içerisinde 5 kişilik gruplarla salondan 7'inci kata alınan milletvekili aday adaylarının her biri içeride 2-3 dakika kalarak dışarıya çıktılar.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre; Günlerdir büyük bir heyecanla AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek ilk mülakatın heyecanı içerisinde olan aday adayları, İl Başkanlığı'na gelen 'Cumartesi günü saat 15.00'de Genel Merkez'de ilk görüşmeye davetliler' bilgisiyle birlikte son hazırlıklarına giriştiler.

'NEDEN ADAY OLMADIN?' SORUSUNDAN
'YOK ÖYLE BİR ŞEY'E KADAR...
AK Parti Genel Merkezi 7'nci katta 17 aday adayı ile gerçekleştirilen mülakattan dışarıya sızan bilgilere göre bazı isimlerin odaya girip çıkması arasında çok kısa bir an yaşanırken, Cevdet Çetin'e "Yerel seçimlerde neden aday olmadın?" şeklinde bir soru yöneltilirken Cengiz Körosmanoğlu'na da, görüşmede gündeme taşıdığı "Mevcut iki milletvekilinin siyasi çekişmelerinden Çankırı insanı çok rahatsız" şeklinde dile getirdiği iddialarla ilgili olarak "Yok öyle bir şey!" şeklinde yanıtın da verildiği öğrenildi.

Haluk İpek başkanlığındaki heyetle aday adayları arasında yaşanan ilginçliklerden bir diğeri de Ahmet Öztürk'le yaşandı. Odaya giren aday adayı Ahmet Öztürk kendisiyle ilgili tanıtım cümlelerine başlarken heyet üyesinin "Biz seni tanıyoruz! Gerek yok!" demesi de yaşanan ilginç diyaloglardan birisi olarak değerlendirildi.

ORTAK KANAAT: KİŞİSEL TANITIMIMIZI YAPTIK
17 aday adayının AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk mülakat sonrası yaptığı ortak değerlendirmeden çıkan sonuç; "Temayül sonrası kendimizi Genel Merkez yöneticilerimize tanıtma fırsatı bulduk. Bugün itibariyle kesin listelerin açıklanacağı 14 Nisan tarihine kadar seçmenle daha sık ve daha yoğun bir temas dönemi geçireceğiz. Her birimiz için hayırlısı olsun."

BUNDAN SONRASI
Mülakatlarda başarılı bulunan aday adayları için 15-22 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarından oluşan ve sayısı 3 ya da 4 olan ana komisyonlar devreye girecek. Mülakatlarda her seçim bölgesinin çıkartacağı milletvekili sayısının 2 katı oranında (Çankırı için bu sayı 4) aday adayları, bu kez ana komisyonlarda değerlendirilecek.

ÜST KURUL'UN ÇALIŞMALARI 
Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu başkanlığında oluşacak Üst Kurul'a sunulacak. 23 Mart - 7 Nisan tarihleri arasında çalışma yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu karar verecek. 

MÜLAKATA GİREN 17 İSİM
Cumartesi günü AKP Genel Merkezi'nde mülakata giren isimler; Ahmet Gayret, Ahmet Öztürk, Ali Çapcı, Alpay Ünal, Aydın Öksüz, Bünyamin Tezcan, Cengiz Körosmanoğlu, Cevdet Çetin, Erdinç Yumak, İsmail Aydos, Mesut Koç, Osman Göken, Sedat Dede, Songül Bektaş, Şuayip Kuzu, Yasin Bölükbaşı ve Zafer Şimşek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler