AKP'nin Çankırı il başkan adayı: Celal Kaman

AKP'nin Çankırı il başkan adayı: Celal Kaman

Ankara'ya gelen 6 isim arasından Başbakan Çankırı İl Başkan adayını seçti...

Ankara'ya, Genel Merkez'e çağrılan 6 isim arasından Çankırı İl Başkan adayı olarak Celal Kaman ismi çıktı.

AKP Genel Merkezi'ne gelen il başkan adayları Ahmet Ulusoy, Celal Kaman, Erdal Yıldız, Erkan Köroğlu, Musa Çağlar ve Savaş Yağcı isimleri arasından işadamı Celal Kaman Çankırı İl Başkan adayı olarak tespit edildi.

Geride bıraktığımız yıllarda başta Çankırı Ziraat Mühendisleri Şube Başkanlığı olmak üzere; Fazilet Partisi İl Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Çankırıspor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulunan, halen ASKF Başkanı olarak görev yapan Celal Kaman isminin İl Başkan adayı olarak belirlenmesi sürpriz olarak değerlendirilebilir.

FİLİZ VE DİNÇ'İN ADAYI MUSA ÇAĞLAR İSMİ ÇIKMADI
Genel Merkez'de davet edilen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştürülen 6 isim arasından Celal Kaman'ın Çankırı İl Başkan adayı olarak belirlenmesi başta milletvekili Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı İrfan Dinç'in hesaplarını alt-üst etmiş olabilir.

6 aday arasında Merkez İlçe eski Başkanı Musa Çağlar'ı Genel Merkez'den İl Başkan adayı olarak çıkartabilmenin gayreti içerisinde olan Filiz ve Dinç'in, Celal Kaman isminin belirlenmesinden sonra izleyecekleri siyasi eylem parti tabanında hayli merak uyandırmakta.

KONGREDE MUSA ÇAĞLAR LİSTESİ ÇIKAR MI?
31 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresi'ne Genel Merkez'in üzerinde uzlaştığı Celal Kaman'la gidilecek. Milletvekili Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı İrfan Dinç'in il başkanı olması yönünde büyük gayret sarfettikleri Musa Çağlar başkanlığında bir liste hazırlayarak seçime girmeleri uzak bir ihtimal değil. Önümüzdeki 72 saat bu sürecin nasıl seyredeceğine dair ipuçları vermesi beklenmekte...

CELAL KAMAN'DAN İLK AÇIKLAMA
AKP Genel Merkezi'nde geçen yorucu bir günün ardından Çankırı'ya dönüş yolunda kendisine ulaştığımız Celal Kaman "Genel Merkezimiz bu şekilde takdir gösterdi. Ben de elimden gelen gayreti göstererek görevimde başarılı olmaya çalışacağım" dedi. Vedat Beki'nin "İsminiz üzerinde başta iki milletvekili olmak üzere Belediye Başkanı ve İl Başkanı onay verdiler mi?" sorusu üzerine Celal Kaman "Evet. Dört isim de benim ismim üzerinde onay verdiler" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler