AKP'nin Çankırı'daki son vaadi: 36 oy'a bir su deposu!

AKP'nin Çankırı'daki son vaadi: 36 oy'a bir su deposu!

Çerkeş Kaymakamlığı muhtarları 'Köylere Hizmet Birliği' toplantısına çağırıyor ve organizasyon AKP seçim propagandasına dönüşüyor... Nasıl mı?

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, iktidar partisi AKP'nin seçmen üzerindeki baskısı giderek artıyor.

Son örnek dün Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yaşandı. Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal'ın köy muhtarlarına "Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin bütçe oylaması" gündemli daveti baştan sona AK Parti'nin seçim propagandası platformuna dönüştü.

Dün saat 11.00'de Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya katılan yaklaşık 40 dolayında muhtar, yaklaşık 45 dakika beklemelerine karşın toplantı salonuna kimsenin gelmediğini görünce dağıldılar. Sonrasında muhtarlar Kaymakamlıktan cep telefonlarından aranarak "Milletvekili geldi! Toplantıya katılın" talimatı ile tekrar salona döndüler.

HÜSEYİN FİLİZ TEPKİLERİ GÖRÜNCE MAZERET BİLDİREREK AYRILDI!
Yaklaşık 40 kadar  köyün muhtarı karşısına çıkan AK Parti Çankırı 2. sıra adayı Hüseyin Filiz muhtarların taleplerini aldı. Halkaoğlu Köyü muhtarı Erol Çengel söz alarak "Köyümüzdeki su deposu iki yıldır onarım ve tamirat bekliyor! Yaptığımız tüm müracaatlar boşa çıktı. Su depomuzun içler acısı hali vatandaşımızın sağlıklı su içmesini engelliyor. Çözüm bulunmasını istiyorum" şeklindeki talebi karşısında milletvekili adayı Filiz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız'ı arayarak konunun çözümü konusunda gerekenin yapılmasını talep etti. Filiz'in bu hamlesi sonrası muhtar Çengel "Şimdiye kadar sen milletvekili değil miydin? İktidarda olan siz değil misiniz? Neden bugüne kadar bu konuyu çözmedin de şimdi böylesi hal ve davranış sergiliyorsun?" diye tepki gösterince vekil adayı Filiz, "Benim Orta ilçesinde bir programım var! Toplantıdan ayrılmak zorundayım" diyerek salondan ayrıldı.

VE SAHNE İRFAN DİNÇ'E KALIYOR!
Milletvekili adayı Filiz'in salondan ayrılmasından sonra Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, mikrofonu eline alıyor ve muhtarlara "Seçim sonrasında hangi köyden AK Parti'ye en fazla oy çıkarsa, ilk 3 köyü ödüllendireceğim" diyor. Dinç'in bu söylemine toplantıya katılan bir muhtar "Sayın başkan ben sizden bank istemiştim, göndermediniz. Siz nasıl yapacaksınız? Çankırı Büyükşehir Belediyesi değil ki, köye hizmet getireceksiniz. Siz ihtiyacı olan köylere 4 tabela gönderememişsiniz, burada ahkam kesiyorsunuz." şeklinde tepki geliyor.

VE İRFAN DİNÇ SON NOKTAYI KOYUYOR!
Belediye Başkanı İrfan Dinç beklemediği tepkiyle karşılaşınca iddialara göre su deposu sorunu olan Halkaoğlu köyü muhtarı Erol Çengel'e dönerek "Senin köyünde 36 seçmen var! 36 oyun 36'sı da AK Parti'ye çıksın vallahi de billahi de su deposunu ben kendi cebimden yaptıracağım. Bu işler ufak işler" diyerek konuyu kapatıyor.

AKP 1. SIRA ADAYI AKBAŞOĞLU KENDİSİNİ NASIL TANITIYOR?
AK Parti Çankırı 1. sıra adayı Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun dün Çerkeş'te Halk Eğitim Merkezi'nde Kaymakam Cengiz Ünsal'ın organizasyonu ile gerçekleştirilen toplantıda "Ben hoca çocuğuyum! Şehit dedenin torunuyum! Milletvekili seçilirsem Çankırı'ya, sizlere hizmet etmeye söz veriyorum" dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler