AKP’ye 2. ‘Bismillah’ yasağı

AKP’ye 2. ‘Bismillah’ yasağı

AKP’ye,ikinci "Bismillah" yasağı geldi. AKP’nin şarkısı, TV ve internet ortamının yanı sıra, açık hava ile kapalı salon toplantılarında da çalınamayacak.

AKP’ye,ikinci “Bismillah” yasağı geldi. AKP’nin şarkısı, TV ve internet ortamının yanı sıra, açık hava ile kapalı salon toplantılarında da çalınamayacak.

AKP’nin Pazar günü yapılan seçim beyannamesi toplantısında, YSK tarafından “dini ibareler içeriyor” gerekçesiyle yasaklanan ‘’Bismillah’’ şarkısının yasağa rağmen çalınması tartışmalara yol açtı. YSK’nın bu şarkıya 2’inci kez yasak getirdiği ortaya çıktı.

YSK, daha önce CHP’li Mahmut Tanal’ın başvurusu doğrultusunda bu şarkının TV, internet ve sosyal medya üzerinde çalınmasını yasaklamıştı. Ancak, yasak kararı, açık ve kapalı ortamları içermeyince Tanal ikinci kez başvurdu ve YSK da, Cumartesi günü yaptığı toplantıda, bu şarkının açık ve kapalı bütün mekanlarda çalınmasını da yasakladı.

AKP’DEN CİNLİK
Karardan, AKP’nin YSK Temsilcisi Şeref Malkoç da sözlü olarak haberdar edildi ancak karar henüz partiye resmen tebliğ edilmediği için bu boşluktan yararlanan AKP, beyanname toplantısında şarkıyı çaldı.

YSK CHP Temsilcisi Hadimi Yakupoğlu SÖZCÜ gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu, etik bir davranış değildir. Suç işleme özgürlüğünün kullanımı demektir” dedi ve şunları söyledi:

“YSK tarafından verilen karar, TV, internet ve sosyal medyada paylaşımının yasaklıyordu. CHP milletvekili sayın Tanal ikinci bir dilekçe verdi ve şarkının, açık ve kapalı yer toplantılarında da yasaklanmasını istedi. Bu talep, Cumartesi görüşüldü ve kabul edildi. Ama karar henüz yazılmadığı için AKP, o boşluktan yararlandı. Ama etik olarak bunu yapmamaları lazımdı. 13 sene iktidar olmuş bir siyasi partinin anayasal bir kurum olan YSK’nın kararını yok sayması ve bu kurumu tanımaması adeta suç işleme özgürlüğünün kullanımı anlamına geliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler