AKP'ye ankette büyük şok!

AKP'ye ankette büyük şok!

Konsensus Araştırma şirketinin Habertürk için yaptığı ‘2014 Yerel Seçim Anketi’nde süpriz sonuçlar çıktı. Ankara'da CHP adayı büyük süpriz yaptı...

Konsensus Araştırma şirketinin  Habertürk için yaptığı ‘2014 Yerel Seçim Anketi’nde süpriz sonuçlar çıktı.

İSTANBUL'DA FARK 4 PUAN
İstanbul’un seçim sonuçlarını tahmin için Konsensus 2 bin 4 kişiyle görüştü. Bu kişilerin 1025’i kadın, 979’u ise erkek. Kararsızların partilere dağıtılmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti adayı Kadir Topbaş’ın yüzde 44.4, CHP adayı Mustafa Sarıgül’ün yüzde 40.8, MHP adayı Asım Acar’ın yüzde 6.2 ve HDP adayı Sırrı Süreyya Önder’in yüzde 5.7 oy alacağı hesaplandı.

İstanbul’un ilçelerinde ise durum ilginç. İstanbul’un 39 ilçesinden 17’sini CHP adayları, 15’ini AK Parti adayları kazanırken 7 ilçede durum belirsizliğini koruyor ve adaylar başa baş gidiyor. CHP daha fazla ilçe kazanmasına rağmen, toplam oy sayılarında AK Parti’yi geçemiyor. Bunda AK Parti’nin kazandığı ilçelerde çok farklı önde olması ve bu ilçelerdeki nüfus yoğunluğu etken.

ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ ÖNDE
Ankara’daki yerel seçim sonuçlarını tahmin için Konsensus, Ankara’da 2000 kişiyle görüştü. Bu kişilerin 1018’i kadın, 982’si ise erkek. Kararsızlar İstanbul’da olduğu gibi yüzde 16.5 oranında olurken, yüzde 9.1 yanıt vermedi.

Kararsızların oyları partilere dağıtıldıktan sonra Ankara’da 2014 yerel seçimlerinde CHP adayı Mansur Yavaş’ın oy oranı yüzde 44.4, AK Parti adayı Melih Gökçek’in oyu yüzde 42.6, MHP adayı Mevlüt Karakaya’nın oy oranı ise yüzde 9.6 olarak ortaya çıktı. Konsensus’un bu tahmini gerçekleşirse Melih Gökçek 20 yıldan sonra Ankara’yla vedalaşmış olacak.

Ankara’da AK Parti büyükşehiri kaybediyor ama ilçelerde büyük bir başarıya imza atıyor. AK Parti, Ankara’nın 19 ilçesinde belediye başkanlıklarını kazanırken CHP 4 ilçeyi alıyor. 1 ilçe MHP’nin olurken 2 ilçede ise üç adayın başa baş durumu sürüyor.

İZMİR'DE AÇIK ARA CHP ÖNDE
Konsensus, İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde kimin ipi önde göğüsleyeceğini tahmin edebilmek için 2001 kişiyle görüştü. Görüşülen kişilerin 1011’i kadın, 990’ı ise erkek. Kararsızların dağıtılmasından sonra CHP adayı Aziz Kocaoğlu’nun oy oranı yüzde 50.5, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın oy oranı yüzde 34.9, MHP adayı Murat Taşer’in oy oranı ise yüzde 10.2 olarak ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler