Akşener adaylığını açıklayacak

Akşener adaylığını açıklayacak

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, “Hanımefendi biraz dinlenecek” deyip 1 Kasım’da milletvekili adayı göstermediği Meral Akşener geleneksel yemeği boykot etti.

Trabzon’dan seçilemeyen Meclis Başkanvekili Koray Aydın ile Akşener gibi aday gösterilmeyen Hatay eski milletvekili Şefik Çirkin’in de yemeğe katılmaması kulisleri hareketlendirdi.

YEMEK BOYKOTU
MHP Lideri Devlet Bahçeli, partiyi olağanüstü tüzük kongresine götürmek isteyen muhaliflere “rest” çektiği MYK toplantısından bir gün önce 24. ve 25. Dönem milletvekillerine Balgat’taki Meyra Palace Otel’de bir akşam yemeği verdi.

ÜÇ İSİM KATILMADI
Her yasama yılının açılışı öncesi geleneksel olarak düzenlenen yemeğe 24. ve 25. Dönem milletvekillerinin hepsi davet edildi. Meral Akşener kendisi için, “Her türlü değeri vererek bu konumlara taşıdığımız insan sorgulanmıyor da MHP sorgulanıyor. Kendisini listeye almayan benim” diyen Bahçeli’nin yemeğini protesto etti.

KULİSLER HAREKETLENDİ
Saat 19.00’da başlayıp 21.30’da sona eren yemeğe Akşener’le birlikte hareket ettiği öne sürülen eski Trabzon milletvekili Koray Aydın ile 1 Kasım’da aday gösterilmeyen Hatay eski milletvekili Şefik Çirkin’de katılmadı. Üç kritik ismin mazeret bildirmedikleri ve yemeği boykot ettikleri iddia edildi.

KONUŞMA YAPMADI
77 eski ve yeni milletvekilinin katılmadığı yemekte MHP Lideri Bahçeli’nin seçim sonuçları konusunda bir değerlendirme yapmadığı öğrenildi. Milletvekillerinin kendi aralarında sohbet ettikleri yemekte gözler Akşener, Aydın ve Çirkin’i aradı. Bahçeli, MYK toplantısında geleneksel yemekten bahsederek, “Orada herhangi bir değerlendirme yapılmadı, kulis olmadı. Eski ve yeni milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geldik” demekle yetindi.

Bahçeli’nin Merkez Yönetim Kurulu’nun ardından 81 İl Başkanı’nı Ankara’ya toplaması MHP’de suların durulmasını sağlayamadı. Meral Akşener’in Salı günü Ankara’da açtığı seçim merkezinde partinin olağanüstü tüzük kurultayına gitmesini isteyeceği ifade edildi. Akşener’in düzenleyeceği basın toplantısında MHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu ilan edeceği bildirildi.

MUHALEFET BİRLEŞECEK Mİ?
Akşener’in adaylığa karar vermesi muhalif hareketin tek isim altında birleşip birleşmeyeceği tartışmalarını da gündeme getirdi. Eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak ile Alparslan Türkeş’in eski Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Selim Kaptanoğlu’nun tek liste olarak kongreye katılma konusunu değerlendirdikleri ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler